Afgeknipte teen was van verdachte Palm Invest

HOUTEN - De man van wie afgelopen weekeinde een teen werd afgeknipt tijdens een afpersingszaak is Danny K., een van de hoofdverdachten in de fraudezaak rond vastgoedfonds Palm Invest. Dat zei zijn advocaat Jeroen Soeteman vrijdag.
Tot verbijstering van Soeteman werd K. donderdag zelf gearresteerd voor het overtreden van de schorsingsvoorwaarden. "Mijn cliënt bevindt zich nu in hetzelfde cellencomplex waar ook de mensen zitten die hem hebben ontvoerd", aldus Soeteman.
"Het gaat helemaal niet goed met hem.'' De twee verdachten van de mishandeling, een 34-jarige man uit Alkmaar en een eveneens 34-jarige man uit Enschede, verschijnen vrijdag voor de rechter-commissaris in Amsterdam, die beslist over hun voorarrest. Ook K. moet vrijdagmiddag voorkomen.
BELGIË
K. (38) was afgelopen weekeinde samen met een 37-jarige zakenpartner uit Amsterdam naar België gereisd voor een zakelijke afspraak. Toen ze aankwamen op de afgesproken plek, werden zij bedreigd en mishandeld door gewapende mannen. Bij Van K. werd daarbij een teen afgeknipt.
Na de ontvoering zochten de slachtoffers direct contact met de politie. De teen van K. is volgens Soeteman niet teruggevonden en kan daarom niet meer hersteld worden.
De politie heeft de zaak in onderzoek. Het Openbaar Ministerie kon vrijdag nog niets zeggen over het motief van de afpersers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.