Niemand besmet geraakt met corona tijdens eerste proef-evenement Fieldlab in Beatrix Theater

© ANP
UTRECHT - Er zijn geen coronabesmettingen geweest tijdens het eerste proefevenement van Fieldlab, in het Utrechtse Beatrix Theater. Het gaat om het congres dat maandag 15 februari werd gehouden.
Afgelopen weekend werd wel bekend dat tijdens het evenement een medewerker met corona rondliep. Volgens een woordvoerder is het "vrijwel zeker" dat die vrouw niet tijdens het experiment besmet is geraakt. "Zij is de zaterdag voor het evenement nog negatief getest en moet dus daarna besmet zijn geraakt, waarschijnlijk dus zaterdagavond of zondag. De medewerker kreeg na het evenement in het Utrechtse Beatrix Theater klachten, liet zich testen en kreeg een positieve uitslag."
Fieldlab is een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. Er worden evenementen georganiseerd om te kijken of die in de nabije toekomst weer 'corona-proof' mogelijk zijn.
Afgelopen weekend was een tweede Fieldlab-evenement in het Beatrix Theater: cabaretier Guido Weijers trad op voor ongeveer vijfhonderd man publiek. Ook worden in Nijmegen (bij NEC) en Almere (Almere City FC) voetbalwedstrijden georganiseerd met toeschouwers op de tribune.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.