RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Groepsapp hockeyteam ontploft om corona-leeftijdsgrens: 'Alsof ik niet ben gekozen met een clubje op school'


UTRECHT/ZEIST - Toen vanmiddag uit Den Haag het nieuws uitlekte dat teamsporten tot en met 26 jaar weer mogelijk is, ontplofte de groepsapp van de meiden van hockeyclub Phoenix uit Zeist. Een deel van de selectie is 26 of ouder. Fleur Terberg is ťťn van hen en baalt enorm: "Ben ik straks een van de weinigen die niet mee mag doen?"

 Deze groepsfoto is gemaakt voor het begin van de pandemie, dus zonder de afstandsregels. Deze groepsfoto is gemaakt voor het begin van de pandemie, dus zonder de afstandsregels. | Foto: Eigen foto

Fleur, die in Utrecht woont, is 28. Nťt iets te oud dus. Het nieuws dat veel van haar teamgenoten weer mogen hockeyen behalve zij, voelt wat absurd aan. "Mogen we ťindelijk weer sporten, ben ik te oud..."

Wat als ik straks in de groepsapp lees: 'Wat hebben we weer lekker getraind'. Terwijl ik braaf thuiszit. Dat kan toch niet?"
Fleur (28)

Het idee dat Fleur thuisblijft terwijl de rest van haar team weer het veld op mag, daar kan ze niet echt aan denken. "Wat als ik straks in de groepsapp lees: 'Wat hebben we weer lekker getraind'. Terwijl ik braaf thuiszit. Dat kan toch niet? Het voelt een beetje alsof ik niet ben uitgekozen met een clubje op school."
Het kabinet gaat de corona-maatregelen langzaamaan versoepelen. Bronnen melden aan meerdere media dat ťťn van de plannen is dat jongeren tot en met 27 jaar weer in groepsverband buiten mogen sporten. Die maatregel wordt vanavond vanaf 19.00 uur toegelicht in de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge.
In de groepsapp van het hockeyteam werd vanmiddag druk gechat. Kunnen we mazen in de wet vinden, of moeten we ons hier maar gewoon aan houden? Gaat het bestuur van de club controleren, of doen boa's en agenten dat?

Anouk is net jong genoeg
Anouk, ook woonachtig in Utrecht, zit ook in het team. Zij is 26 jaar en is dus net jong genoeg om weer het veld op te mogen. Maar ze leeft mee met haar 'te oude' teamgenoot Fleur. "Ik snap dat ze ergens een lijn moeten trekken, maar dit voelt als een raar getal. Kunnen ze niet teamsporten toestaan ongeacht de leeftijd?"

Tekst gaat verder onder de foto.

 Consternatie in de groepsapp vanmiddag. Consternatie in de groepsapp vanmiddag. | Foto: Eigen foto

De dames van Phoenix hebben al sinds september niet meer op het veld gestaan. Terwijl ze dat normaal gesproken drie keer per week doen. "We mochten in viertallen trainen", vertelt Anouk. "En later in tweetallen. Maar dan is de lol er snel vanaf."

Ik mis vooral het sociale aspect. We zijn een heel hechte club."
Anouk (26)

Of het nou met of zonder Fleur is, Anouk staat te popelen om weer te beginnen. "Ik mis vooral het sociale aspect. We zijn een heel hechte club. Sommigen hockeyen al zes jaar samen."

Ondertussen maakt de 28-jarige Fleur zich op voor misschien wel de spannendste corona-persconferentie voor haar tot nu toe. "Ik ben heel benieuwd waarop dit getal is gebaseerd."

Want net als bij Anouk, is hockey ook voor Fleur heel belangrijk. "Het is een uitlaatklep, met vrienden sporten in de buitenlucht." Op dit moment loopt ze hard en wandelt ze veel. "Maar in teamverband op een veld staan en lol trappen, dat mis ik echt enorm..."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -