RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lading chocola voor politie na aanhouding verdachte vrouwenbelager Lunetten

UTRECHT - Het verhaal rond de man die maandenlang vrouwen lastigviel in de Utrechtse wijk Lunetten kreeg deze week een mierzoet einde.

Twee weken geleden maakte de politie bekend een 28-jarige man te hebben opgepakt die ervan verdacht wordt dat hij meerdere vrouwen mishandelde. Die incidenten zorgden voor zoveel onrust dat de politie vrouwen zelfs opriep om samen te fietsen.

De aanhouding van de man, en de boodschap van de politie dat het advies om samen te fietsen kwam te vervallen, zorgde voor veel opluchting in Lunetten. "Het is niet een fijn gevoel dat er iemand rondfietst en je al die mediaberichten krijgt," zei één vrouw kort na de aanhouding.

Lees ook: Opluchting in Lunetten na arrestatie van vrouwenbelager: 'Fantastisch!'

En niet alleen de inwoners van Lunetten zelf maakten zich zorgen: ook naasten waren ongerust. "Ik had ook veel familie die verontrust was en die liever had dat we niet alleen over straat fietsten. Dus ik ben wel blij en opgelucht, ja."

De opluchting van bewoners van Lunetten en Hoograven vertaalde zich deze week in een traktatie voor de politie. Die kreeg honderd chocoladerepen met een bedankbriefje erbij voor het harde werk. Dat viel in de smaak: "De collega's waarderen het gebaar en de chocolade enorm!" Ook werd er meteen gewaarschuwd voor de gevolgen: "Als jullie een van onze collega's in een te klein uniform ziet lopen dan kan dit kloppen! Chocola laat namelijk je kleren krimpen!


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -