Altijd al een NS-trui gewild? Spoorbedrijf deelt breipatroon

© NS Online
UTRECHT - Treinfanaten die beschikken over breinaalden, een paar bollen wol en een flinke hoeveelheid vrije tijd, kunnen nu hun eigen NS-trui breien. Het spoorbedrijf deelde het breipatroon van Judith, die de trui voor haar kleinzoon Wolf maakte.
De wensen van de jonge treinliefhebber waren nogal specifiek, want hij wilde per se een Verlengd InterRegio Materieel op zijn trui hebben. Voor mensen die iets minder thuis zijn in de treinwereld: dat zijn de moderne intercitytreinen.
Oma Judith zocht op internet plaatjes van de bewuste trein en maakte vervolgens via een speciaal programma haar eigen breipatroon. De NS vond het idee zo leuk, dat ze aan Judith vroegen of zij ook voor hen met haar breinaalden aan de slag kon.
In plaats daarvan stuurde de oma haar breipatroon, zodat nu iedereen zelf de trui kan breien. Dat leidt tot tientallen enthousiaste reacties op Facebook en Twitter. Onder hen zijn ook meerdere treinliefhebbers die in het verleden een door hun moeder of oma gebreide treintrui in hun bezit hadden.
Wie voor deze winter nog klaar wil zijn, moet wel flink aan de bak. Zelf kostte het Judith drie maanden voordat de trui af was. Wolf is er in ieder geval blij mee: "Gelukkig is het nog koud genoeg voor een trui. Het liefst heb ik hem elke dag aan!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.