Wéér weerrecord aan diggelen, volle parken in Utrecht

Het Utrechtse Wilhelminapark wordt overspoeld met zonaanbidders.
Het Utrechtse Wilhelminapark wordt overspoeld met zonaanbidders. © Felix Fennemann
PROVINCIE UTRECHT - Voor de vierde dag op rij is het historisch warm voor de tijd van het jaar. En dat is te zien op straat en in de natuur. Veel mensen zoeken een plekje buiten om te genieten van het vroege lenteweer.
Zo was het eind van de middag erg druk in Utrechtse parken zoals het Wilhelminapark, het Griftpark en Lepelenburg. De gemeente was voorbereid op de drukte, agenten en handhavers hebben extra gecontroleerd of iedereen zich aan de corona-regels houdt.
"We zijn ons ervan bewust dat mensen corona-moe zijn", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Maar de regels gelden ook gewoon in de buitenlucht." Volgens de gemeente was de drukte overal beheersbaar, parken hoefden niet te worden ontruimd.

Weercijfers

Vandaag werd bij het meetstation in De Bilt een temperatuur van 18,7 graden gemeten. Nooit eerder was het op 24 februari zo warm. Het vorige record van 16,7 graden stemde uit 1990. Vandaag is zelfs bijna de warmste februari-dag ooit. Dat record werd in 2019 gevestigd op 26 februari, toen werd het 18,9 graden in De Bilt.
Tekst gaat verder onder de foto.
Rond 17.00 uur was het erg druk in het Utrechtse Griftpark.
Rond 17.00 uur was het erg druk in het Utrechtse Griftpark. © RTV Utrecht / Bernadette Keizer
Volgens het KNMI tellen we voor het eerst vijf zachte dagen (15 graden of meer) in februari, nota bene op rij.
Wie van het lenteweer wil genieten, moet dat snel doen. Na vandaag wordt het iets kouder. Morgen (donderdag) verdwijnt de zon grotendeels en wordt het maximaal 15 graden. Vanaf vrijdag zakken de maximumtemperaturen naar zo'n 11 à 12 graden.
Ook bij Roast aan de Singel waren veel mensen.
Ook bij Roast aan de Singel waren veel mensen. © Jasper van Uden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.