Grote geldzorgen na afgelasting carnaval, maar Montfoorters doneren gul voor De Soos

© De Soos
MONTFOORT - Montfoort trekt de portemonee voor De Soos. Een inzamelingsactie voor het verenigingsgebouw, dat officieel Sint Joseph heet, leverde in een paar dagen tienduizenden euro's op. "Hartverwarmend", zeggen de initiatiefnemers. Toch is nog meer geld nodig om het zalencentrum door de coronacrisis heen te helpen.
De teller staat inmiddels op ruim 31.000 euro. En dat terwijl de crowdfunding pas afgelopen vrijdag begon. "Dit geeft een heel goed gevoel", zegt Jacco van Lint van stichting Vrienden van de Soos. Stilletjes had hij op veel geld gehoopt. "Maar ik ben alsnog erg verrast."
Weliswaar zijn vanuit het Rijk wat subsidies, maar die zijn absoluut niet kostendekkend.
Jacco van Lint
Toch is het niet verbazingwekkend dat veel inwoners en ondernemers uit Montfoort graag willen dat De Soos blijft bestaan. Het gebouw in het centrum van de stad speelt een rol in het leven van bijna alle Montfoorters. "Van wieg tot graf heeft De Soos betekenis", zegt Van Lint. "Er wordt Sinterklaas gevierd, er zijn disco's, culturele voorstellingen, vergaderingen en aan het einde van het levenspad condoleances."

Streep door carnaval

De in het jaar 1906 opgerichte Soos heeft het vanwege corona zwaar te verduren. Vooral nu carnaval niet doorgaat. Montfoort is een echte carnavalsgemeente, ieder jaar levert het feest een boel geld op. Daarmee worden de rest van het jaar veel kosten gedekt.
Maar dat is nu dus anders. "Weliswaar zijn vanuit het Rijk wat subsidies, maar die zijn absoluut niet kostendekkend." Dus startte stichting Vrienden van de Soos de inzamelingsactie. "Het is hartverwarmend dat we al zo veel geld binnen hebben. Maar we zijn er nog niet." Van Lint verwacht dat De Soos in totaal ongeveer 60.000 euro nodig heeft om de coronatijd te overleven.
Mensen die willen doneren kunnen dat doen via deze link.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.