RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pakketbezorger Tarik O. uit Woerden voor rechter na dodelijke aanrijding Wijchen

WOERDEN - De zaak van de 19-jarige pakketbezorger Tarik O. uit Woerden die eind vorig jaar in het Gelderse Wijchen een dodelijke aanrijding veroorzaakte, wordt vandaag voor het eerst door de rechter behandeld. Het gaat om een voorbereidende zitting, de inhoudelijke behandeling van de zaak zal later zijn.

O. wordt ervan verdacht dat hij op 24 november een 42-jarige man opzettelijk aanreed. Die zou hem hebben aangesproken op zijn rijstijl in een woonwijk. Het slachtoffer overleed op straat aan zijn verwondingen. O. werd later op de avond in Beuningen aangehouden.

Buurtbewoners hebben bij Omroep Gelderland verklaard dat het slachtoffer zeker twintig meter is meegesleurd en dat de auto tot twee keer toe over de man reed, waarna hij ter plaatse overleed.

De dodelijke aanrijding had grote impact in Wijchen, eind november liepen tientallen mensen mee in een stille tocht en bij een inzamelingsactie voor de nabestaanden werd ruim 50.000 euro opgehaald.

De zaak is ondergebracht bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht en niet in de regio van Wijchen, omdat bij de rechtbank in Arnhem een familielid van de verdachte werkt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -