RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pas op de plaats voor herinrichting Utrechtse Weerdsingel

1/2
UTRECHT - Wethouder Lot van Hooijdonk en de bewoners van de Weerdsingel Oostzijde gaan gezamenlijk op zoek naar een alternatieve inrichting van de straat. Eerder beklaagden de bewoners van de singel zich erover dat de inspraak over hun singel een wassen neus was. Vorige maand heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de wethouder en de bewoners. Daarin is besloten dat een aparte commissie nogmaals naar de plannen gaat kijken.

Wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) schrijft aan de gemeenteraad: "In dit gesprek is gezamenlijk besloten om extra tijd te nemen voor een inhoudelijke verdiepingsslag om de voorstellen in het 'concept-integraal plan van eisen' te bespreken." De commissie zal bestaan uit enkele bewoners, een delegatie van de gemeente en externe, onafhankelijke deskundigen, zo meldt de wethouder.

Doorfietsroute
Het conflict tussen de bewoners en Van Hooijdonk draait met name over het soort wegbedekking. Moeten de klinkers worden vervangen door asfalt of niet? De bewoners willen graag klinkers, de gemeente wil de straat asfalteren. Ook zou een rotonde moeten verdwijnen.

De Weerdsingel moet volgens de gemeente een doorfietsroute worden tussen oost en west, om de drukke route over het Vredenburg te ontlasten. Bewoners namen deel aan een klankbordgroep en dachten actief mee met de plannenmakers, maar uiteindelijk hadden ze het gevoel dat er niet naar hen werd geluisterd.

 Actie voor de klinkers van de Weerdsingel. Actie voor de klinkers van de Weerdsingel. | Foto: 'Marc van Rossum du Chattel'

De wethouder komt de bewoners nu tegemoet. Een nieuwe commissie gaat nogmaals naar de plannen kijken, wat zorgt voor een vertraging in het proces. In de tweede helft van dit jaar wil Van Hooijdonk haar conceptplan aan de gemeenteraad presenteren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -