Nieuwe bouwkeuring moet ontruiming kraakvilla vliegbasis Soesterberg mogelijk maken

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht gaat nieuw bouwkundig onderzoek laten doen naar de gekraakte villa naast de voormalige vliegbasis van Soesterberg. Met de uitkomsten van dat onderzoek wil de provincie opnieuw een poging doen om de woning aan de Dolderseweg bij Huis ter Heide te kunnen ontruimen.
De krakers hebben sinds afgelopen najaar het pand, toen nog onbewoond, succesvol weten te bezetten doordat het ingehuurde beveiligingsbedrijf de kraak niet op tijd heeft gesignaleerd. De villa wordt sindsdien al maandenlang bewoond terwijl de provincie de grond al heel lang wil verkopen.
Vorig jaar verloor de provincie een rechtszaak om de krakers te verwijderen. Volgens Gedeputeerde Staten is de woonsituatie te gevaarlijk, maar dat argument bleek bij de rechter in hoger beroep geen stand te houden. Een nieuwe bouwkundige keuring is nodig om daar verandering in te brengen.
Volgens een woordvoerder levert de kraak nog steeds geen vertraging op voor het verkoopproces. Het bestemmingsplan moet ook nog worden gewijzigd door de gemeenteraad van Zeist. Wanneer het nieuwe bouwkundige onderzoek af is, is nog niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.