Seksclubs willen open: 'Waar is de christelijke waarde van omkijken naar je medemens?'

Archief.
Archief. © www.privehuislacloche.nl
UTRECHT - Het Utrechtse privéhuis La Cloche en de Amersfoortse seksclub House of Dreams eisen in een brandbrief aan het kabinet dat zij zo snel mogelijk weer open mogen. De sekswerkers vinden zelf dat zij de zaken net zo veilig, of zelfs veiliger, kunnen inrichten als andere contactberoepen die wel waar aan de slag mogen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten.
De sekswerkers keken met verbazing naar de persconferentie van afgelopen dinsdag waarin demissionair minister-president Rutte bekendmaakte dat alle contactberoepen vanaf 3 maart weer aan het werk kunnen, behalve de sekswerkers. Volgens Rutte kon dit omdat bij contactberoepen als kappers, chiropractors of rijscholen het risico op virusoverdracht klein zou zijn: "Het gaat om 1 op 1 contacten in een gecontroleerde omgeving die bovendien niet dagelijks plaatsvinden."
Waar is de christelijke waarde van omkijken naar je medemens?
La Cloche en House of Dreams in brandbrief
Maar dat argument klopt volgens de seksclubs aan de Utrechtse Amsterdamsestraatweg en de Amersfoortse Soesterweg niet. "Sekswerkers zorgen altijd al voor goede hygiëne, want zij moeten zichzelf én de klant beschermen voor andere virussen, soa's en dergelijke. Coronaregels en -maatregelen zijn in sekswerk net zo goed of beter te regelen."

Illegaliteit en overheidssteun

En de bordelen wijzen naar nog een argument voor heropening. Sekswerkers zonder inkomen zouden nu het illegale circuit induiken. "De advertenties op vele prostitutiewebsites breiden zich de laatste weken snel uit," aldus de seksclubs.
Ook zou beloofde financiële steun vanuit de overheid vooralsnog zijn uitgebleven, aldus het Utrechtse en Amersfoortse sekshuis. "Waar is de christelijke waarde van omkijken naar je medemens?"

Brandbrief

De bordelen eisen daarom dat ze weer open mogen. Ook willen ze steun van de overheid als het gaat om het krijgen van een hypotheek of verzekeringen bij een gedwongen lockdown. Illegale prostitutie moet in de tussentijd hard worden aangepakt, aldus La Cloche in Utrecht, House of Dreams in Amersfoort en SM Studio Almere in de brandbrief op hun site.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.