Kort nieuws: Kanodieven in Leusden

REGIO - In IJsselstein zijn twee jongens opgepakt, die een bushokje hebben vernield. Dat gebeurde zondagochtend rond vier uur op de Hogebiezendijk.
Met hulp van getuigen konden agenten in de buurt van het bushokje de jongens aanhouden, van 15 en 16 jaar. Bij hun verhoor hebben ze de vernieling bekend en ze moeten de schade vergoeden.
* In Leusden zijn twee dieven van een kano betrapt. Vier toeristen in gehuurde kano's aan de kant gegaan in de buurt van een restaurant aan het Valleikanaal. Hun twee kano's lieten ze achter op de kant en bij terugkeer bleek eentje verdwenen. In de buurt werden twee achttienjarige Polen in de kano aangehouden.
* In Amersfoort is een bestuurder aangehouden omdat hij reed zonder geldig rijbewijs. De 48-jarige Amsterdammer liep 's ochtends tegen de lamp op de Van Campenstraat. Agenten kwamen tijdens een controle erachter dat hij een rijontzegging had.Toen de agenten hem ter plekke weer lieten gaan, vermoedden zij dat hij weer de auto zou pakken.
* In Wijk bij Duurstede zijn na een inbraak in een woning drie verdachten aangehouden. Getuigen hoorden gisteren glasgerinkel, en zagen dat er drie mannen in de keuken stonden. Toen de politie arriveerde, fietsten de mannen uit Wijk bij Duurstede en Utrecht weg. Ze konden worden gepakt en worden verhoord.
* In Maarssen is een hennepkwekerij in vlammen opgegaan. De plantage was verstopt in een schuur aan de Diependaalsedijk in het dorp. Bij het blussen van de brand dook ook de 49-jarige huurder op. De man uit Maarssen is aangehouden.
* In Soesterberg is een motorrijder aangehouden die met 170 kilometer per uur over de A28 reed. Ook nadat de 41-jarige bestuurder de afslag richting Soesterberg had genomen bleef de man de maximumsnelheid overtreden. Uiteindelijk wist een agent hem op de Richelleweg te stoppen.
* In Utrecht is een man aangehouden voor het bedreigen van een 25-jarige Zeistenaar. De man uit Zeist zag gisteravond een man op het Vredenburg rondlopen met een steekwapen. Hij belde de politie maar keek hierbij iets te lang de man met het wapen aan. De 49-jarige Utrechter bedreigde hierop de Zeistenaar.
* Bij een alcoholcontrole in Veenendaal is een snorfietser zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De 18-jarige inwoner van Elst werd gisteren gecontroleerd op de Kerkewijk, omdat hij zonder achterlicht reed. Hij bleek te veel te hebben gedronken, en kon zijn rijbewijs inleveren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.