Kort nieuws: Nachttrein Schiphol groot succes

REGIO - De nachttrein die deze zomer tussen Enschede en Schiphol rijdt is een succes. Volgens de NS maken wekelijks duizend mensen gebruik van de dienst. De trein rijdt van eind juni tot eind augustus, elke nacht behalve zondag, en stopt onder meer in Amersfoort.
* In Maarssen is een man aangehouden,omdat hij zich niet hield aan de regels van zijn elektronische detentie.Agenten zagen de 22-jarige man uit Maarssen fietsen op het Duivenkamp. De fiets bleek gestolen, maar omdat de man de regels van zijn elektronische detentie had overtreden, moest hij weer terug naar de gevangenis.
* In Zeist is een man aangehouden die wordt verdacht van heling. De 25-jarige inwoner van Zeist rekende gisteren in een winkel op de Slotlaan af met dertig cadeaubonnen. Het personeel vertrouwde het niet, en schakelde de politie in. Toen bleek de man 41cadeaubonnen bij zich had met een totale waarde van ruim 300 euro. Hij kon niet uitleggen waar hij de bonnen vandaan had en moest de cel in.
* Naast de maximale snelheid ook zien of er een kind vermist wordt. Vanaf september tonen routeborden boven de snelweg waarschuwingen over vermiste of ontvoerde kinderen. Minister Hirsch Ballin van Justitie wil de borden aansluiten op Amber Alert, een landelijk waarschuwingssysteem.
* Hoog bezoek in Utrecht. Prinses Maxima woont begin oktober de viering bij van het 30-jarig bestaan van de Borstkanker Vereniging Nederland. Die is op 3 oktober in de DeFabrique in Utrecht. Borstkanker Vereniging Nederland zet zich in zet voor betere borstkankerzorg. Volgens BVN krijgt één op de acht vrouwen borstkanker.
* De politie doet onderzoek naar een beroving op de Plantage in Utrecht. Daar werd zondagavond tegen middernacht een man bedreigd en beroofd van zijn portemonnee. De 50-jarige man werd bij de fietsingang van een appartement van zijn fiets gesleurd door drie mannen. Twee andere mannen kwamen aanrennen, en bedreigden het slachtoffer met een steekwapen. De politie is op zoek naar getuigen.
* De PvdA in Utrecht maakt zich zorgen over de organisatie van de autoloze zondag. Uit een brief van het Mobiliteit Platform Utrecht (MPU) zou blijken dat die organisatie moeizaam verloopt. De Utrechtse binnenstad is zondag 13 september voor het derde jaar op rij autovrij. Deelnemers aan de autoloze zondag zouden te horen krijgen dat er dit jaar minder geld is. De PvdA wil weten of er op de autoloze zondag wordt bezuinigd.
* Amersfoort deelt een cadeautje uit aan nieuwe werknemers die aan de slag gaan in Amersfoort-Noord. Zij krijgen namelijk een pas waarmee ze de eerste twee maanden gratis met het openbaar vervoer kunnen reizen.
Voorwaarde is wel dat de nieuwkomers bij een bedrijf werken met meer dan vijftig werknemers. De gemeente wil zo het openbaar vervoer stimuleren.
* County Gate en Emsland-Moortrack. Deze miniatuurspoorlijnen zijn twee van de publiekstrekkers tijdens Eurospoor 2009.Het grote modeltreinen-evenement in de Utrechtse Jaarbeurs is pas eind oktober, maar nu al zijn bouwers in binnen- en buitenland druk bezig hun sporen te perfectioneren. County Gate is een model van een spoorlijn in Zuidoost Engeland. Emsland-Moortrack is een Duitse baan, gemaakt door Nederlandse bouwers.
* Het zero-tolerance-beleid bij houseparty's kan voor problemen zorgen. Dat zegt het Utrechtse Trimbosinstituut. De laatste jaren wordt drugsgebruik op feesten veel harder aangepakt dan voorheen. Hulpverleners zien dat jongeren daarom voor het begin van de feesten meer drugs in een keer gebruiken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.