RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tientallen woningen in Schoonrewoerd in kaart gebracht met drone


SCHOONREWOERD/SCHOONREWOERD - De hele dag klinkt gezoem boven het dorp Schoonrewoerd in Vijfheerenlanden. Zo'n zeventig woningen worden vandaag in kaart gebracht met een drone. Wat er nodig is aan onderhoud aan de woningen van woningcorporatie Kleurrijk Wonen wordt op die manier duidelijk.

Stefan Quak van Aeroscan, die deze opdracht uitvoert: "We zijn het vastgoed aan het inspecteren. We maken foto's met behulp van drones van gevels en daken van woningen. De inspecteur kan moeilijk op die plekken komen, en daarom maken wij gebruik van drones."

Schoonrewoerd is de eerste plaats in de provincie waar de huizen op grote schaal in kaart worden gebracht


Het bedrijf maakt voor verschillende woningcorporaties foto's vanuit de lucht. Schoonrewoerd is de eerste plaats in de provincie Utrecht waar op grote schaal huizen in kaart worden gebracht.

Uiteindelijk wordt van alle foto's een 3D model gemaakt op de computer. Daarin worden ook de maten en oppervlaktes uitgerekend. De foto's die worden genomen zijn heel gedetailleerd. Quak: "We zien bijvoorbeeld het voegwerk tussen de stenen of dat goed is of niet. Op die manier wordt het onderhoudsplan voor de corporatie opgesteld."

 Woningen in Schoonrewoerd met drone in kaart gebracht Woningen in Schoonrewoerd met drone in kaart gebracht | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Utrecht Centraal
Naast woningen brengt het bedrijf ook monumenten of gebouwen in beeld. Zoals ze dat afgelopen week nog deden met station Utrecht Centraal. De reden daarvoor is niet zozeer het onderhoud van het station, maar het creŽren van een 'digital twin'. Dan kan bijvoorbeeld ook kennis opgedaan worden over het gebruik van het station. "Dan kan je met een digitale versie van het station kennis opdoen over situaties met bijvoorbeeld een bepaald aantal mensen dat tegelijk aanwezig is in het station", aldus Quak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -