RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Flink meer coronabesmettingen, Giphart reikt liefdesverhaal uit aan medewerkers Diakonessenhuis


PROVINCIE UTRECHT - Morgen is het precies één jaar geleden dat in Nederland voor het eerst het coronavirus bij iemand werd vastgesteld. Nog altijd heeft ons land te kampen met grote gevolgen naar aanleiding van het virus en de bijbehorende maatregelen. In de rubriek corona vandaag zetten wij dagelijks al het coronanieuws van de provincie Utrecht op een rij.

Zwembaden waarschuwen voor gebrek aan zwemkunde
Zwembadeigenaren en de zwembranche trekken aan de bel. Al sinds half december zijn alle binnenzwembaden in Nederland dicht, en liggen dus ook zwemlessen stil. Met de lente en de zomer in aantocht kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen.

Met de zomer in aantocht waarschuwen zwembaden voor het gebrek aan zwemles


Besmettingscijfers
Bij het RIVM zijn er in de afgelopen 24 uur 466 nieuwe besmettingen in de provincie Utrecht gemeld. Dat zijn er 115 meer dan gisteren. Verder werd er in onze provincie één persoon in het ziekenhuis opgenomen en overleden er zeven personen aan de gevolgen van corona.Het hoge aantal besmettingen is in lijn met de landelijke cijfers. In heel Nederland registreerde het RIVM 5151 nieuwe coronabesmettingen. Dat is ruim boven het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen noteerde het instituut gemiddeld 4547 positieve coronatesten per dag.

Tennisbond stelt voorjaarscompetitie uit
De voorjaarscompetitie in het tennis gaat voorlopig niet van start. Tennisbond KNLTB heeft die utigesteld vanwege de coronamaatregelen. Volgens de bond is de onzekerheid over de situatie in april nog te groot.

"Het animo om competites te spelen is erg groot, meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven", zegt de KNLTB. "Iedereen kijkt uit naar de wedstrijden. We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan."

Vertrouwen in coronabeleid daalt
Het vertrouwen in het coronabeleid is verder gedaald. Toch houden de meeste mensen zich nog wel aan de maatregelen. Dat meldt het RIVM dat het samen met de GGD mensen geregeld vraagt naar wat ze vinden van de maatregelen, of ze zich er aan houden en hoe het fysiek, mentaal en sociaal met ze gaat.

De meest recente ondervraging was tussen 10 en 14 februari. Toen werden ruim 54.000 mensen bevraagd. Volgens het RIVM blijkt uit de antwoorden dat de naleving van de maatregelen in veel gevallen stabiel hoog blijft, en dat sommige mensen zich zelfs beter aan de regels houden dan bijvoorbeeld tijdens de kerstvakantie.

Het merendeel houdt zich naar eigen zeggen ook aan de avondklok, 92 procent. Toch denkt maar 42 procent van de mensen dat de avondklok ook echt helpt.

Veel minder toeristische overnachtingen vorig jaar
Het is door corona geen verrassing, maar vorig jaar was het aanzienlijk minder druk in hotels, vakantiehuisjes en op campings. In 2020 werden zo'n 86 miljoen overnachtingen geboekt. Een jaar eerder waren dat er 123 miljoen. Een daling van zo'n dertig procent dus, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS.

Vooral het aantal overnachtingen van buitenlandse gasten liep terug. In de regio Utrecht spendeerden buitenlandse gasten bijna twee derde minder overnachtingendan in 2019.Ronald Giphart schrijft liefdesverhaal voor medewerkers Diakonessenhuis
De Utrechtse schrijver Ronald Giphart heeft een liefdesverhaal geschreven over twee generaties Utrechters. Het boek Applaus gaat over hun zorgen en hun 'liefde in tijden van corona'.

Ter inspiratie sprak Giphart vooraf met verschillende medewerkers van het Diakonessenhuis. Vandaag reikte hij het eerste exemplaar van het boek uit.

 Verpleegkundige Dolinda Vleeschman en arts-assistent Marte Fleur Antonides krijgen 'Applaus' van Ronald Giphart in bijzijn van John Taks, voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis en David Colnot, voorzitter Kolonel Labouchere Stichting. Verpleegkundige Dolinda Vleeschman en arts-assistent Marte Fleur Antonides krijgen 'Applaus' van Ronald Giphart in bijzijn van John Taks, voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis en David Colnot, voorzitter Kolonel Labouchere Stichting. | Foto: Diakonessenhuis


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -