RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Baarn kiest voor planten om 'lelijk' stroomhuisje te camoufleren


BAARN - Op verzoek van ruim 400 Baarnaars wordt een stroomhuisje in het centrum van Baarn achter een struik weggewerkt. Het transformatorstation op de Brink wekte vorig jaar de woede van inwoners, marktkooplui en lokale politici, omdat het pal voor de monumentale Pauluskerk was neergezet. Een peiling wijst uit dat camouflage met planten de beste oplossing is.

De gemeente schreef vorige maand een enquête uit. Baarnaars konden bijvoorbeeld ook kiezen voor een fotobehang van planten, een historische afbeelding of kunst in de stijl van de Baarnse kunstenaar Escher. 887 inwoners brachten een stem uit, van wie er 466 voor de beplanting kozen. De optie van een insectenhotel met een milieuvriendelijk dak werd tweede met 174 stemmen.

Het college heeft het advies van de inwoners overgenomen en overweegt om het 'lelijke' elektriciteitshuisje ook het dak te laten begroeien en de deur groen te schilderen. Dat waren aanvullende suggesties die Baarnaars hadden gedaan.

 Het elektriciteitshuisje als insectenhotel. Het elektriciteitshuisje als insectenhotel. | Foto: Gemeente Baarn

 Transformatorhuisje op De Brink, gecamoufleerd met planten. Transformatorhuisje op De Brink, gecamoufleerd met planten. | Foto: Gemeente Baarn


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -