RIVM meldt 356 nieuwe coronabesmettingen, iets hoger dan weekgemiddelde

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn het afgelopen etmaal 356 nieuwe besmettingen geregistreerd bij het RIVM. Er is verder één persoon overleden als gevolg van het coronavirus, vijf nieuwe coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis.
Het aantal besmettingen ligt daarmee iets hoger dan het gemiddelde over de afgelopen week, dat op 343 besmettingen per dag staat. Het waren er ook meer dan gisteren, toen er 334 coronabesmettingen waren.
Relatief veel besmettingen waren er in Bunschoten (18), al worden daar vanwege een pilot nog steeds veel inwoners getest. In Woudenberg (2) en en Renswoude (1) werden het minste aantal mensen positief op COVID-19 getest.
Het RIVM heeft in heel Nederland 4729 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Ook dat is iets boven het weekgemiddelde, dat op 4605 positieve coronatesten per dag staat. Zaterdag werden volgens gecorrigeerde cijfers 4966 nieuwe coronabesmettingen gemeld.
Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 21. Net als bij de sterfgevallen in de provincie Utrecht, wil dat niet zeggen dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven. Zaterdag werden 41 overlijdens geregistreerd, vrijdag 65.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.