RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RIVM meldt 356 nieuwe coronabesmettingen, iets hoger dan weekgemiddelde

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn het afgelopen etmaal 356 nieuwe besmettingen geregistreerd bij het RIVM. Er is verder ťťn persoon overleden als gevolg van het coronavirus, vijf nieuwe coronapatiŽnten zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Het aantal besmettingen ligt daarmee iets hoger dan het gemiddelde over de afgelopen week, dat op 343 besmettingen per dag staat. Het waren er ook meer dan gisteren, toen er 334 coronabesmettingen waren.

Relatief veel besmettingen waren er in Bunschoten (18), al worden daar vanwege een pilot nog steeds veel inwoners getest. In Woudenberg (2) en en Renswoude (1) werden het minste aantal mensen positief op COVID-19 getest.Het RIVM heeft in heel Nederland 4729 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Ook dat is iets boven het weekgemiddelde, dat op 4605 positieve coronatesten per dag staat. Zaterdag werden volgens gecorrigeerde cijfers 4966 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 21. Net als bij de sterfgevallen in de provincie Utrecht, wil dat niet zeggen dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven. Zaterdag werden 41 overlijdens geregistreerd, vrijdag 65.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -