PvdA'er Bart (28) wil van het eigen risico af: 'Ordinaire boete op ziek zijn'

UTRECHT - "De coronacrisis heeft blootgelegd hoe ongelofelijk belangrijk de gezondheidszorg is". Het is het belangrijkste speerpunt van de Utrechtse Bart van Bruggen van de Partij van de Arbeid (PvdA). Zien we hem straks in de Tweede Kamer?
PvdA'er Bart wil van het eigen risico af
Politiek betrokken was Bart altijd al. Nu waagt hij voor het eerste de sprong naar de landelijke politiek. De PvdA'er staat als achttiende op de kieslijst van zijn partij. Een van zijn belangrijkste speerpunten: de gezondheidszorg.
Bart werkt bij Patiëntenfederatie Nederland, waar hij zich inzet voor patiënten in de zorg. Hij weet als geen ander van de reilen en zeilen in de ziekenhuizen. Hij ziet wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan. Daar wil hij het verschil maken. "De mensen die zo ongelofelijk hard werken in de zorg verdienen meer waardering, een hoger salaris en meer collega's." Hij vertelt verder over zijn ambities om ongelijkheid uit Nederland te krijgen."
Bart van Bruggen (PvdA) stelt zich verkiebaar voor de Tweede Kamer.
Bart van Bruggen (PvdA) stelt zich verkiebaar voor de Tweede Kamer. © RTV Utrecht/ Bernadette Keizer

Eigen risico

Een stevig statement op zijn politieke agenda: Bart wil van het eigen risico af. "Het is een ordinaire boete op ziek zijn", stelt hij. "Het zorgt voor hoge kosten en is voor sommige mensen een drempel om naar het ziekenhuis te zijn". Ook voor jongeren vindt Bart het nadelig. "Hoe vervelend is het als ze ineens 385, of zelfs oplopend tot 800 euro moeten betalen? Ik had dat geld niet op de plank liggen als student." Van Bruggen heeft daarom een eigen meldpunt geopend voor mensen die ieder jaar hun eigen risico moeten betalen. '
In de serie Je Bent Jong en Verkiesbaar volgt RTV Utrecht elke woensdag en zaterdag in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een jonge politicus uit de regio. Wie zijn ze en waar maken ze zich hard voor in de politiek? Vandaag deel 2: Bart van Bruggen (28) van de Partij van de Arbeid (PvdA).
Jongeren verdienen een stem in de politiek, vindt Bart. Hij doet daarom ook zijn best om ze te bereiken met zijn campagne. "Ik zit nu zelfs op TikTok", lacht hij. "Ik wil jonge mensen enthousiast maken om straks naar het stemhokje te gaan. Zij zijn de toekomst en er zijn veel belangrijke thema's voor ze op het spel. Ik doe er alles aan om ze te bereiken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.