Utrechtse VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen kondigt afscheid aan

© VVD Utrecht / Montage RTV Utrecht
UTRECHT - VVD-fractievoorzitter en raadslid Dimitri Gilissen neemt volgend jaar afscheid van de Utrechtse gemeenteraad. Het bestuur van de lokale VVD draagt nu raadslid Marijn de Pagter voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.
Gilissen heeft na drie raadstermijnen besloten om niet meer voor een vierde termijn te gaan. Hij weet nog niet wat hij daarna gaat doen, maar daar heeft hij naar eigen zeggen ook nog 'een jaar de tijd voor'. "Ik ben sowieso tot maart gemeenteraadslid in onze mooie stad en daar ga ik me ook keihard voor inzetten de komende periode."
Verder is het volgens Gilissen na twaalf jaar 'wel mooi geweest en hoog tijd om het stokje door te geven aan een nieuwe generatie'. Hij heeft er ook alle vertrouwen in dat zijn opvolger een goede lijsttrekker zal zijn.
Marijn de Pagter is sinds 2019 raadslid en was daarvoor al drie jaar werkzaam als fractiemedewerker. Het VVD-bestuur heeft hem vanochtend voorgedragen als lijsttrekker. De leden van de Utrechtse VVD moeten daar nog wel mee instemmen op een Algemene Ledenvergadering in mei. Andere kandidaten voor het lijsttrekkerschap kunnen zich tot 2 april melden bij het bestuur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.