RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen coronabesmettingen bij theatershow Guido Weijers, al deed 20 procent geen test

UTRECHT - Er zijn geen mensen met het coronavirus besmet tijdens de theatervoorstelling van Guido Weijers op 20 februari. De show in het Beatrix Theater in Utrecht was een experiment, georganiseerd door Fieldlab Evenementen.

De vijfhonderd bezoekers moesten een negatieve coronatest overhandigen. Voor een ticket moesten ze een speciale app downloaden en toestemming geven voor de risico's die ze lopen en afstand doen van de 1,5 metermaatregel.

Het publiek werd opgedeeld in groepen van 250, 200 en 50. Elke 'bubbel' had een eigen ingang en toiletruimte en eigen regels: zo moesten sommigen mondkapjes dragen en zaten anderen achter een spatscherm. Alle bezoekers droegen tijdens het evenement een bewegingssensor zodat achteraf te zien is hoe veel contact ze onderling hebben gehad en waar ze allemaal zijn geweest.

In de aanloop naar de voorstelling werden vijf mensen positief getest. Die mochten daarom niet aanwezig zijn bij het evenement. Zo'n 80 procent van de bezoekers heeft na afloop van het evenement nog een test gedaan. Daar werd op aangedrongen door de organisatie.

De voorstelling van Weijers was het tweede proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. De show was niet alleen de eerste theatervoorstelling in maanden die weer doorging, maar ook de eerste waarin weer meer dan dertig toeschouwers welkom waren.

De zondag na de theatervoorstelling werd als proefevenement een voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap met publiek georganiseerd. Daarvan volgt nog de uitslag van de coronatesten. De komende tijd worden nog meer evenementen georganiseerd, waaronder een concert in de Ziggo Dome en een festival op het Lowlands-terrein.

Ook tijdens het eerste Fieldlab-evenement, een congres in hetzelfde theater, raakten niemand besmet met het virus. Wel bleek later een medewerkster besmet te zijn, maar dit was niet tijdens het congres gebeurd.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -