Man organiseert demonstratie in Bunschoten om huwelijksjubileum te vieren

Frits Spetter en zijn vrouw Marianne op hun demonstratie.
Frits Spetter en zijn vrouw Marianne op hun demonstratie. © GinoPress
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Frits Spetter en zijn vrouw Marianne hebben vandaag hun 25-jarige huwelijk gevierd met een demonstratie in het centrum van Bunschoten. Dat idee kwam uit de koker van Spetter om ondanks de coronamaatregelen toch een feestje te kunnen vieren.
Het originele plan van Spetter was om in het midden van het dorp een tafel neer te zetten en samen met vrienden wat te gaan eten. Maar toen hij aan de gemeente vroeg of dit mocht, kreeg hij nul op het rekest. Dat schoot hem in het verkeerde keelgat. "Ik heb een winkel hier en ik zie honderden mensen elke dag visjes en patat eten, chocomelk drinken en aan ijsjes likken. En dan wil ik iets leuks doen met mijn vrouw en dat mag dan niet? Het is natuurlijk een beetje kinderachtig gezegd, maar dan denk ik: waarom zij wel en ik niet?"
Spetter besloot het over een andere boeg te gooien. Na een tip van een kennis vroeg hij een vergunning aan voor een demonstratie voor de heropening van de terrassen onder het motto 'óf de terrasjes open óf eindelijk een keer gaan handhaven.' Die demonstratie zou eindigen met een maaltijd in het centrum.
Een telefoontje van de burgemeester maakte een einde aan de dinerplannen. Spetter: "Ik ben ondeugend en zoek de grenzen op maar ik ga die grenzen niet over. Dus ik heb afgesproken: ik ga erheen en doe alles wat ik gepland heb behalve het eten op het bord. En dat was akkoord."
Spetter en zijn vrouw Marianne hebben hun jubileum dus uiteindelijk thuis boven een bordje erwtensoep gevierd. "Lekker", zegt Spetter. "Maar mijn 25-jarige huwelijk had ik iets anders voorgesteld dus we gaan het morgen overdoen. Maar dan thuis!"
Frits Spetter en zijn vrouw Marianne vieren hun huwelijk
Frits Spetter en zijn vrouw Marianne vieren hun huwelijk © GinoPress

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.