RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stagiairs gaan prikken in vaccinatiestraat Houten


PROVINCIE UTRECHT - De vaccinatiestraat in Houten krijgt binnenkort hulp van mbo'ers uit Utrecht en Amersfoort. Studenten Verpleegkunde en Doktersassistente van ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en MBO Amersfoort worden opgeleid om de GGD Regio Utrecht vanaf volgende week woensdag te assisteren bij het inenten tegen corona.

 Prik-les op ROC Midden-Nederland. Prik-les op ROC Midden-Nederland. | Foto: RTV Utrecht / Hannah Cammeraat

Normaal mogen alleen afgestudeerde zorgprofessionals injecties geven. Vanaf donderdag krijgen nu ook stagiairs in het hoger onderwijs die in hun opleiding al vaker hebben gevaccineerd extra instructies om beter te leren prikken. Hun vorderingen worden streng beoordeeld, laten de opleidingsinstituten weten. Vooralsnog gaat het om een pilot.

"Het mes snijdt aan twee kanten", zegt Maaike Schaap, manager COVID-19 vaccinatie GGDrU. "Wij kunnen hulp gebruiken bij het vaccineren. Aan de andere kant kunnen wij studenten een mooie stage-ervaring bieden."

Leerlingen van MBO Amersfoort, MBO Utrecht en ROC Midden Nederland leveren al langer bijstand bij de coronatestlocaties. In januari werd de jaarlijkse 'prik-les' van ROC Midden Nederland vervroegd om ook in de vaccinatiestraten hulp te kunnen bieden. De opleidingen zijn trots dat de GGD een beroep op ze doet.

Om ervoor te zorgen dat studenten de periode op de vaccinatiestraat ook daadwerkelijk als stage mogen noteren, is de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven bij de pilot betrokken. De stagiairs krijgen een vergoeding voor hun inzet in de vaccinatiestraat.

Reportage over de prik-les in januari


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -