RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel briefstemmers in Utrechtse Heuvelrug, De Bilt en Baarn

PROVINCIE UTRECHT - Bijna een kwart van de inwoners van Utrechtse Heuvelrug mag per brief stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd.In Utrechtse Heuvelrug zijn bijna veertigduizend inwoners kiesgerechtigd. Dat betekent dat ze op 17 maart, de officiŽle datum van de verkiezingen, minimaal achttien jaar zijn. Ruim 9.000 van hen zijn zeventig jaar of ouder en hebben vanwege de coronacrisis een briefstembiljet gekregen.

Ook in De Bilt en Baarn wonen relatief veel oudere kiezers. De bevolking van de stad Utrecht is veel jonger. Nog geen tien procent van de 256.760 kiesgerechtigde Utrechters mag per post stemmen.

Van alle Nederlanders zijn bij de komende verkiezingen ongeveer 13,2 miljoen mensen kiesgerechtigd. Zo'n 2,4 miljoen van hen zijn zeventigplusser. Voor ouderen is het mogelijk gemaakt om hun stem in een gesloten envelop af te geven op een bepaalde locatie, of die op te sturen naar een briefstembureau.

Ook zijn er in elke gemeenten stembureaus waar mensen op 15 en 16 maart al een stem kunnen uitbrengen, om de verwachte drukte te spreiden. De stembussen sluiten op woensdagavond 17 maart.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -