RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Koning van Denemarken protesteert en zet terras buiten in Rhenen


PROVINCIE UTRECHT - De Koning van Denemarken zet vandaag zijn terras op. Het restaurant is een van de zeven horecazaken in Rhenen die tafels en stoelen vandaag buiten zetten uit protest tegen de coronamaatregelen. Zij vinden dat de horeca buiten veilig open kan.

Terras in Rhenen, alleen om naar te kijken.


De actie wordt door ondernemers in heel Nederland gesteund. Sommigen van hen serveren ook eten en drinken, in Rhenen doen ze daar niet aan mee. Het terras is alleen om naar te kijken. Erwin Storms, eigenaar van De Koning van Denemarken zegt: "Het liefst hadden we het wel gedaan, maar in samenspraak met de gemeente hebben we besloten het toch niet te doen. Ze zeiden: de terrassen mag je wel neerzetten, maar ga niet het randje opzoeken."

Collega Nico Klaver van restaurant 't Kalkoentje helpt de kussens naar buiten sjouwen. Hij zegt dat de horeca juist een handje kan helpen met het handhaven van de coronaregels. "Als je ziet wat er de afgelopen weken gebeurt, ook in ons stadje Rhenen. Dat gasten op muurtjes zitten, op stoepranden, overal pal op elkaar. Terwijl wij de zaak zo goed voor elkaar hebben met 1,5 meter tussen tafeltjes en met gastenregistratie. Wat dat betreft zijn wij een verlengstuk van de boa's."

 Ondernemers zetten de terrassen weer buiten Ondernemers zetten de terrassen weer buiten | Foto: RTV Utrecht

De horecamannen zeggen dat bezoekers ook staan te popelen om in de zon een biertje te drinken. Storms: "We hebben diverse telefoontjes gehad: kunnen we al buiten zitten? Kunnen we al reserveren? Dat kan niet, maar we hebben wel take-away en dan gaan we het gesprek aan en vertellen we mensen waarom we dit doen."

Geld in het laatje
Natuurlijk is het gezellig als mensen weer op het terras zitten, maar de kassa moet ook weer rinkelen. Klaver: "Het is crisis, een drama." Is het coronavirus dan geen reden om begrip te tonen voor de maatregelen? "Het is doorbijten", zegt Storms van De Koning van Denemarken. "En dat mag, alleen dat moet de overheid wel zorgen dat we uit de kosten blijven."

Mensen toelaten met vaccinatiepaspoort en testbewijzen is een ethisch verhaal zegt de baas van De Koning van Denemarken. "Dat ligt lastig maar als het breed gedragen is zijn we voor, laat maar komen."

Het belangrijkste is dat de horeca weer iets heeft om naar uit te kijken. "We zitten er nu zover in, we moeten perspectief hebben, anders houden we het niet vol."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -