RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse gemeenten en provincie in brief aan kabinet: meer steun nodig voor ondernemers

PROVINCIE UTRECHT - In een brief aan het kabinet vragen de provincie Utrecht en vijftien gemeenten om meer steun voor ondernemers. De briefschrijvers zien dat niet-essentiŽle winkels en horeca in de provincie het moeilijk hebben. De steunmaatregelen zijn niet voldoende en ondernemingen staan op omvallen. "Daarnaast zou het dramatisch zijn wanneer veel bedrijven, met zicht op het einde van de coronacrisis, toch niet weten te overleven."

Schrijnend zijn de verhalen van ondernemers, vinden de ondertekenaars van de brief. Omzetdalingen van 90 procent zijn geen uitzondering en er leeft een gevoel van eenzaamheid.

Er is begrip voor de afweging van de regering tussen de volksgezondheid en de druk op zorg aan de ene kant en de economie en het voortbestaan van de ondernemers aan de andere kant. De gemeenten doen een aantal suggesties om de ondernemers te helpen.

Meer geld
Het gros van de suggesties komt neer op meer geld om de ondernemers te helpen. Ook zouden de banken moeten worden aangespoord om meer coulance te tonen en hetzelfde geldt voor de vastgoed eigenaren over de huur van ondernemers.

De lokale overheden schrijven zelf ook zoveel mogelijk te doen om de winkel- en horecaondernemers te helpen, maar dat hun mogelijkheden beperkt zijn. "Onze financiŽle armslag is eveneens beperkt. U heeft de sleutel in handen."

Ondertekenaars van de brief zijn de provincie Utrecht en de gemeenten De Bilt, Bunnik, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -