4700 euro ingezameld voor uitvaart Mohamed (25) die verongelukte op Oudegracht

© Islamitische Uitvaartzorg Amanah
UTRECHT - Een inzameling voor de man die zondagavond om het leven kwam bij een noodlottig ongeluk aan de Oudegracht heeft in een paar dagen tijd ruim 4700 euro opgebracht. De 25-jarige Mohamed had geen uitvaartverzekering maar kan dankzij de inzamelingsactie morgen begraven worden. Vandaag namen vrienden en familie afscheid.
Tientallen bekenden, vrienden en een enkel familielid verzamelden zich vandaag bij Amanah Uitvaartzorg in Overvecht. Stilletjes liepen ze één voor één naar binnen om de laatste eer te betuigen aan Mohamed Omer.

Ongeluk

De Somalische man viel zondagavond ter hoogte van de Viebrug over de reling op de werf. Hulpdiensten probeerden hem te redden, maar het mocht niet baten. Hoe Mohamed zo naar terecht kon komen en wat zijn val veroorzaakte, weet niemand.
Even was het onduidelijk wie Mohamed was. Uitvaartzorg Amanah startte een zoektocht en vond uiteindelijk een verre tante die inmiddels op de hoogte is. Binnen korte tijd kwamen er heel veel telefoontjes binnen, allemaal van vrienden en bekenden die afscheid willen nemen.
Mohamed had net een eigen plek in Utrecht waar hij woonde en was aan een opleiding begonnen. "Dat maakt het extra verdrietig", zegt Aisha Pijnenburg van Amanah Uitvaartzorg. "Hij was al anderhalf jaar erg zijn best aan het doen en stond juist nu heel positief in het leven."
Mohamed was een bekende jongen binnen de gemeenschap. Hij was aangesloten bij sportvereniging S.V.E.T., een vrijwilligersorganisatie van ervaringsdeskundigen die voor kwetsbare burgers van Utrecht sport- en beweegactiviteiten aanbiedt.
"Iedereen die hem kende is ons massaal aan het berichten", vertelt Aisha. "Dat zijn kennissen, oude klasgenoten, vrienden waar hij vroeger weleens logeerde en ga zo maar door." Er komen ook veel reacties van mensen die Mohamed niet kenden maar zich wel betrokken voelen. "Zo te zien was hij erg geliefd."
Mohamed was erg geliefd
Aisha Pijnenburg
Omdat Mohamed geen uitvaartverzekering had, heeft de islamitische gemeenschap samen de kosten gedragen. In no time was het benodigde bedrag binnen.
Om 19.00 uur is er een tweede condoleancemoment in Overvecht. Mohamed wordt morgen begraven op een islamitische begraafplaats in Zuidlaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.