Podcast Stadhuisplein: Dimitri Gilissen (VVD) wil wethouder worden

© RTV Utrecht
UTRECHT - Eerder deze week maakte Dimitri Gilissen bekend niet langer door te willen gaan in de Utrechtse politiek, volgend jaar stopt hij als fractievoorzitter en raadslid voor de VVD. Vandaag maakt Gilissen in de podcast Stadshuisplein Utrecht bekend, dat hij nog wel degelijk politieke ambities heeft in de Domstad, hij zou er graag wethouder worden.
Gilissen spreekt zijn ambitie onomwonden uit in de podcast: "Ik houd van deze stad. Ik ben een politicus die ook van aanpakken houdt en ik wil me dolgraag blijven inzetten voor deze stad." Gilissen houdt de gebruikelijke slagen om de arm, het is nog maar de vraag of de VVD na de komende verkiezingen in een coalitie komt. Maar de VVD-er heeft plannen genoeg. "Het lijkt me ontzettend gaaf om aan de knoppen te zitten, om bijvoorbeeld de woningnood in de stad op te lossen. Die problemen oplossen die de mensen in deze stad bezig houden."

Verkiezingen Tweede Kamer

Het panel van de podcast praat verder ook over de komende verkiezingen. Volgens het panel maken twee raadsleden kans om in de Tweede Kamer te komen, Queeny Rajkowski (VVD) en Maarten van Heuven (Partij voor de Dieren). Maar deze twee zijn niet de enige raadsleden die de stap willen maken, in totaal tien collega's staan op een Haagse lijst. En het panel is het er over eens dat het gros geen kans maakt op een zetel, ze zijn lijstvulling, niet meer dan dat.

Kortsluiting

Het panel spreekt ook over het gedoe rond de Weerdsingel Oostzijde. Daar zijn bewoners boos omdat wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) hun straat wil asfalteren, zodat fietsers er comfortabel overheen kunnen. Ook zijn er plannen voor een brug over de kolk voor de Weerdsluis. Gilissen vindt het een onzalig plan: "Het is bezopen. Op het stadskantoor zit iemand met kortsluiting in het hoofd, als je dit soort dingen bedenkt." Ook Tom Staal is kritisch, maar dan met name op de burgerparticipatie, of beter het gebrek daaraan.: "Bijeenkomsten met bewoners worden verkocht als inspraak, maar in de praktijk is het niets meer dan een informatieavond met een powerpoint, en een kopje thee en een koekje."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.