OM eist 2,5 jaar cel na oplichting via datingsite

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Het OM heeft dertig maanden cel geëist tegen een 32-jarige vrouw uit Utrecht, voor het afhandig maken van ruim 418.000 euro bij vier mannen. Dat deed ze via een datingsite, samen met haar 60-jarige schoonmoeder.
Tegen de schoonmoeder werd 25 maanden geëist, waarvan 12 voorwaardelijk. De vrouwen zochten online contact met de mannen. Ze hingen een zielig verhaal op en kregen enorme bedragen overgemaakt, waarna ze het contact weer verbraken.
De 32-jarige vrouw benaderde de mannen, vaak wat ouder en gescheiden. Als het contact was gelegd, nodigde ze hen uit bij haar schoonmoeder thuis, die speelde dat ze een vriendin van de vrouw was. De Utrechtse loog dat ze in financiële nood zat, noodgedwongen bij een vriendin moest wonen en in de gevangenis terecht kon komen. De verhalen werden soms kracht bijgezet door neptelefoontjes van een schuldhulpverlener.
"De valse romantische aandacht in combinatie met leugens over schulden, maakten dat de slachtoffers geld overmaakten naar de rekening van de schoonmoeder", aldus het OM. Dat geld werd vervolgens gepind en zagen de slachtoffers nooit meer terug.
De officier van justitie rekende het de 32-jarige vrouw extra aan dat zij al eerder voor fraude was veroordeeld. "Zij was een gewaarschuwd mens", zei hij op zitting, "en van die waarschuwing heeft zij zich niets aangetrokken". Bij de 60-jarige vrouw woog mee dat in haar huis een vuurwapen werd aangetroffen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.