Speelgoedbank Amersfoort blij met versoepeling: 'Speelgoed is nodig om je te ontwikkelen'

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - Niet-essentiële winkels mogen vanaf vandaag weer open op afspraak. Dat betekent dat ook de Speelgoedbank in Amersfoort weer open kan. De winkel is een variant op de voedsel- en kledingbank waar ouders met een laag inkomen speelgoed voor hun kinderen kunnen ophalen.
De aanvragen stromen binnen zegt bestuurslid Annemiek Jansen. Door de coronacrisis is het voor meer ouders moeilijker geworden om de eindjes aan elkaar te knopen. "Dat ga je nu helemaal merken. Dat zie je bij de kledingbank en de voedselbank ook. Helaas, maar we zijn blij dat we het kunnen doen."
Helemaal als vanouds is het vandaag nog niet, kinderen mogen door de coronaregels niet mee de winkel in. Alleen ouders mogen naar binnen om speelgoed uit te zoeken, terwijl lachende kinderen juist de drijfveer zijn zegt Jansen. "Het is ontzettend leuk als ouders met kinderen binnen komen. Die komen dan in een El Dorado van speelgoed, dat zijn ze helemaal niet gewend."
Maar dát de Speelgoedbank weer open kan is het belangrijkst. "Gezinnen zitten toch een beetje omhoog. Kinderen zijn langzaamaan uitgespeeld met het speelgoed dat ze nu hebben. Speelgoed is nodig om je te ontwikkelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.