Instellingen

Kort nieuws: Granaat in boomgaard IJsselstein

REGIO - In IJsselstein is een mortiergranaat gevonden in een boomgaard. Het explosief werd donderdagavond gevonden in de buurt van de Achtersloot. Het Explosieven Opruimings Commando heeft de mortiergranaat weggehaald.
* Eén op de zes verpleegkundigen heeft serieus overwogen om als zelfstandige aan de slag te gaan. Toch zetten ze de stap niet, omdat ze de nadelen te groot vinden. Dat blijkt uit onderzoek van het instituut Nivel in Utrecht. Volgens het instituut zijn zelfstandigheid en grotere flexibiliteit belangrijke overwegingen om het wel te proberen als zelfstandige.
* In Montfoort beledigde een dronken bestuurder een agent. Hij moest dit met twee boetes bekopen. De man werd donderdagavond op de MA Reinaldaweg gecontroleerd. De 36-jarige Jaarsvelder bleek teveel gedronken te hebben. Toen hij werd aangehouden, begon hij te schelden. Dit leidde tot de twee bekeuringen.
* In Baarn is een 23-jarige man aangehouden, omdat hij te veel had gedronken. De 23-jarige bestuurder uit Baarn werd vanmorgen vroeg gecontroleerd op de Burgemeester Penstraat. Hij moest blazen, en daaruit bleek dat hij te veel alcohol op had. De beginnende bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren.
* In Amerongen is een Spanjaard aangehouden, omdat hij achter het stuur zat met een slok op. De 41-jarige man uit Spanje werd vanmorgen vroeg op de Rijksstraatweg gecontroleerd. Hij slingerde op een rotonde en remde nogal veel. Uit een ademtest bleek dat hij te veel had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.
* Op de Weerdsingel in Utrecht heeft de politie twee mannen aangehouden voor drugsbezit. In de auto waarin ze zaten vond de politie zeven bolletjes met waarschijnlijk cocaine en een zakje hasj. Ook nam de politie ruim 1100 euro contant geld in beslag.
* Bierblikjes in de struiken gooien, daarna overgeven en vervolgens wegrijden. Deze handelingen van een man op de Utrechtse Amsterdamsestraatweg was voor de politie reden om in te grijpen. De man bleek veel te veel gedronken te hebben en kon zijn rijbewijs inleveren.
* Met een paar tassen vol zijn twee Utrechtse winkeldieven opgepakt in Zeist. In winkelcentrum De Clomp hadden de twee vrouwen de tassen volgeladen met spullen zonder te betalen. De vrouwen van 42 en 55 jaar werden aangehouden in een winkel en konden mee naar het bureau.
* In Vinkeveen heeft de politie elf bestuurders bekeurd die op gesloten wegen reden. De elf reden over de Baambrugse Zuwe, de Groenlandse- en de Vinkenkade. Die zijn afgesloten om sluipverkeer tussen de provinciale weg en de A2 te voorkomen. Dat hindert namelijk de vrije doorgang en daarvan hebben hulporganisaties en openbaar vervoer veel last.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.