RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nepwimpers, hoekbank of nieuwe schoenen: winkeliers én klanten blij met coronaversoepelingen


PROVINCIE UTRECHT - Wie vandaag een rondje door zijn eigen stad of dorp maakte, die heeft het wellicht gemerkt. Er is weer wat leven in de brouwerij! Na weken strenge lockdown, gelden vanaf vandaag weer wat versoepelingen. Je mag weer naar de kapper, je nagels laten doen én je mag vanaf vandaag weer fysiek een winkel in om wat te bekijken of passen.

"Je merkt het meteen in het centrum van Utrecht", zegt verslaggever Hannah Cammeraat. "Je ziet weer mensen lopen met tasjes met kleding en schoenen die ze hebben gekocht. Overal op de ramen hangen ook grote borden met de tekst: 'Wij zijn weer open'. Je ziet ook bij heel veel winkels nieuwe rode deurmatten, echt om een signaal af te geven dat het weer open is. Je voelt echt dat het weer een beetje levendig wordt."

 Klanten zijn weer welkom in de binnenstad van Utrecht. Klanten zijn weer welkom in de binnenstad van Utrecht. | Foto: RTV Utrecht / Hanna Cammeraat

Een lange dag
Bij de kappers en de nagelstudio's begon de dag al vroeg en duurt hij, vanwege de waslijst aan klanten, ook veel langer dan normaal. Tot vanavond 20.00 uur plaatst Dirkje Berkheij haartje voor haartje de nepwimpers bij haar klanten. Elf weken geleden zette ze het laatste wimperhaartje, sindsdien moest de Wimperfabriek in Amersfoort dicht blijven vanwege corona. Vanaf vandaag zijn de regels wat versoepeld en mogen niet-essentiële winkels en contactberoepen (behalve sekswerkers) gedeeltelijk weer aan de slag.

 Dirkje Berkheij van de Wimperfabriek. Dirkje Berkheij van de Wimperfabriek. | Foto: RTV Utrecht

Anderhalf uur per klant heeft Berkheij nodig. "Het is echt een precisie werkje." Normaal gesproken hoef je na een eerste behandeling alleen maar terug te komen om de wimpers af en toe bij te laten vullen. Omdat er nu elf weken zijn verstreken sinds de laatste afspraken, heeft elke klant een compleet nieuwe set wimpers nodig. "Maar dat vinden we alleen maar leuk hoor."

Winkeliers blij met coronaversoepelingen


Druppel op de gloeiende plaat
De blijdschap om weer open te kunnen wint het van de teleurstelling over de beperkingen die nog wel gelden, ook bij Wooncentrum Kok in Hoogland. "Het is natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat, maar we zijn blij dat we weer open kunnen", zegt eigenaar Pauline Meijer. "Het is hier hartstikke ruim, maar toch kropen we tegen de muur op, want we misten de klant."

Klanten van de woonwinkel hebben twee uur de tijd. "Daarna hebben we een half uur pauze zodat we goed kunnen schoonmaken." Omdat de winkel drie etages heeft kunnen er in totaal drie stellen tegelijk winkelen. "Ik ga de tijd wel in de gaten houden, want de agenda staat de hele week vol."

 Pauline Meijer (rechts) van Woonwinkel Kok. Pauline Meijer (rechts) van Woonwinkel Kok. | Foto: RTV Utrecht

De schoonheidsspecialistes van de Wimperfabriek hebben een contactberoep. Eigenaresse Dirkje Berkheij maakt zich geen zorgen om een mogelijke coronauitbraak. "Wij hebben de nodige middelen zoals het mondkapje. Laat ons lekker open gaan."

Lees ook: De schaar erin, Utrecht! 'Dat mensen zichzelf hebben geknipt is wel te zien'

"Dit is het nieuwe werken, dat zijn we niet gewend", zegt Meijer van de woonwinkel in Hoogland. "Wij leggen de kranten graag in de watten en nemen echt royaal de tijd voor ze, dat zit er nu niet in." Even rustig rondkijken in de winkel is voorlopig ook nog uit den boze. Klanten moeten van te voren aangeven waar ze in zijn geďnteresseerd. "Wij hopen vooral te laten zien dat dit het begin is, dat er echt nog meer ruimte is voor verruiming en dat we meer klanten kwijt kunnen."

Verslaggevers Hanna Cammeraat en Anne-Marie Verhagen over de sfeer in de stad én de coronakapsels


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -