Dronken treiterrijder A12 jaren zonder rijbewijs

HARMELEN - Een dronken automobilist heeft zondagochtend het leven van een andere automobilist zuur gemaakt. Op de A12 sneed hij de man en remde hij steeds onnodig.
Getipte agenten reden richting de snelweg en namen positie in bij benzinestation Bijleveld ter hoogte van Harmelen. Zij zagen beide auto's voorbij rijden en gingen achter de verdachte aan. De automobilist, een 23-jarige man uit Utrecht, werd bij de afrit Houten aan de kant gezet.
De Utrechter vertelde direct geen rijbewijs te hebben. Tevens roken de agenten een alcohollucht. Zij hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 435 ug/l, bijna vijf keer de wettelijke limiet van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder.
Bij zijn verhoor verklaarde hij al sinds zijn 14e jaar auto te rijden. Het was hem echter tot op heden niet gelukt het theorie-examen met goed gevolg af te leggen, waardoor hij dus geen rijbewijs kon halen. Hij vond zichzelf echter een goede automobilist. Dit was naar zijn zeggen de vierde keer dat hij gepakt werd voor rijden zonder rijbewijs.
Hij had zich geïrriteerd aan de automobilist op de A12 en hem daarom gesneden en nodeloos geremd, aldus de politie maandag. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.
Tevens bleek dat de man nog 690 euro aan boetes open had staan, dan wel 12 dagen vervangende hechtenis. Door een familielid is de boete voor hem voldaan, waarna de Utrechter op zondagmiddag in vrijheid is gesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.