Kort nieuws: Dronkaard met nat pak in auto

REGIO - In Utrecht heeft de politie een dronken bestuurder in een nat pak van de A12 gehaald. De man had vanochtend bij het knooppunt Ouderijn de hele weg nodig. Agenten zetten de man bij afslag Woerden aan de kant. Toen zij de 61-jarige Woerdenaar aanspraken, zagen zij dat hij doorweekt was. De man verklaarde eerder in een sloot te zijn gevallen. De dronken Woerdenaar moest mee naar het bureau en kon zijn rijbewijs inleveren.
* De politie heeft maandagavond in Soest een 27-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Volgens getuigen zouden de twee op het Berkenlaantje geprobeerd hebben een graafmachine te stelen. In de auto van het tweetal vond de politie een zwaailicht van de graafmachine. De twee zijn aangehouden en verhoord.
* Een fietsenheler in Bilthoven is op heterdaad betrapt. De man was de fiets aan het verven op de Kruisbeklaan.
Agenten zagen dit en vroegen waar de Utrechter mee bezig was. De man vertelde daarop eerlijk dat zijn broertje de fiets voor 10 euro had gekocht van een drugsgebruiker. De agenten hebben proces-verbaal opgemaakt.
* De politie in IJsselstein roept bestolen bewoners van de wijk Zenderpark op aangifte te doen. Afgelopen weekend brak een 20-jarige man in bij een woning en auto's. De politie kon hem aanhouden in de Madrasstraat.
De IJsselsteiner had onder meer zonnebrillen en een headset op zak. De politie heeft de eigenaren nog niet kunnen achterhalen en roept hen daarom op aangifte te doen.
* In Wijk bij Duurstede is een hennepkwekerij aan de Karolingersweg opgerold. De plantage werd ontdekt in een woning na tips bij de politie. In de woning stonden ongeveer 400 hennepplanten. De 41-jarige bewoner is aangehouden.
* In Amersfoort is een 62-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw uit Hoevelaken fietste over de Oude Lageweg en verleende op de Amersfoortsestraat geen voorrang. Hierdoor werd zij geschept door een 27-jarige automobilist. De vrouw is met een hoofdwond en een gebroken enkel naar het ziekenhuis gebracht.
* In De Meern zijn twee mannen opgepakt voor het bedreigen en beledigen van een agent. Gisteravond kreeg de politie een melding van huiselijk geweld op het Trajanushof. Ter plaatse bleek er weinig aan de hand, behalve dat de zoon van de familie boos van huis was gegaan. Toen de jongen ineens thuis kwam, sloeg de vlam wel in de pan. Er ontstond een worsteling tussen de man, zijn vader en de agenten en daarbij viel dreigende taal.
* De Utrechtse musicalster Danny Yanga vertrekt vandaag naar Duitsland. Hij speelt daar het komende jaar Simba in de Duitse versie van The Lion King. Yanga geldt als één van de grote sterren uit de stal van Joop van den Ende en speelde ook in de Nederlandse versie van de musical.
* In Houten stond de bestuurder van een auto raar te kijken toen hij weg wilde rijden. Zijn wagen was vanuit het parkeervak aan het Witmos het water ingerold.
* De politie heeft in Abcoude een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij stond aan de Kanaaldijk West en bestond uit vijftig planten. Er wordt nog onderzocht wie de eigenaar van de planten en kweekapparatuur is.;

U Vandaag dinsdag 4 augustus, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.