22 jaar cel voor liquidatie Samir Erraghib in IJsselstein

Agenten kort na de liquidatie in IJsselstein.
Agenten kort na de liquidatie in IJsselstein. © Koen Laureij
IJSSELSTEIN - Abdelghani el H. en Bowy T. zijn in hoger beroep veroordeeld tot 22 jaar cel voor de liquidatie van Samir Erraghib. Hij werd in april 2016 doodgeschoten in zijn auto voor zijn huis. Zijn 7-jarige dochtertje zat toen naast hem.
De daders werden eerder al veroordeeld tot twintig jaar cel. Maar ze ontkennen schuld en gingen in hoger beroep. Nu krijgen ze dus twee jaar cel extra.
Volgens justitie werd de opdracht voor de moord gegeven door topcrimineel Ridouan T. Daarom wordt de zaak ook opgenomen in het Marengo-proces.

Op klaarlichte dag

El H. en T. krijgen van het hof twee jaar langer cel omdat ze de moord pleegden op klaarlichte dag, op een zondagochtend. "Niet alleen hebben hierdoor heel veel mensen getuige moeten zijn van deze gewelddadige moord, maar hebben verdachten ook het risico om onschuldige omstanders bij het geweld te betrekken op de koop toegenomen."
Hoewel de verdachten uit Vianen en Rosmalen ontkennen, staat volgens het hof vast dat ze de daders zijn. Dat blijkt niet alleen uit getuigenverklaringen en DNA-materiaal, maar ook uit digitale communicatie.
Zo zou schutter Bowy T. hebben geschreven dat hij Erraghib geen 'headshot' (schot door het hoofd, red.) wilde geven omdat hij zijn dochtertje niet wilde raken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.