RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geharrewar over coronaboete voor Bunschotense sportschool

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Sportschool Loods of Fitness uit Bunschoten krijgt een coronaboete van de gemeente. Althans, dat heeft de gemeente vandaag gezegd. Maar de eigenaar van de sportschool zegt dat het berust op een misverstand.

Gisteren kreeg de sportschool op industrieterrein De Kronkels bezoek van handhavers. Zij inspecteerden de tenten die Loods of Fitness voor de zaak, in de buitenlucht dus, heeft neergezet. Volgens de handhavers voldeden die tenten niet aan de coronaregels.

Vandaag zouden de sportlessen in die tenten beginnen, maar de sportschooleigenaar heeft besloten die af te gelasten. Tot zijn verrassing zag hij vanmiddag opeens een tweet van de gemeente, met daarin de mededeling dat hij een boete krijgt. "Maar daar klopt niets van."

Tekst gaat verder onder de tweet:


Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat de tweet is gestuurd vanuit een gemeente-account. Maar nadere details over het hoe en waarom van de boete kan de gemeente pas morgenochtend geven.

De sportschooleigenaar zegt dat hij van de gemeente al heeft gehoord dat het om een misverstand gaat. Zeker omdat de lessen in de verboden tenten nog helemaal niet waren begonnen. "Ik ben heel benieuwd wie die tweet heeft geplaatst. Want er klopt helemaal niets van..."

Update: De gemeente Bunschoten heeft laten weten dat ze in gesprek gaan met de sportschooleigenaar over de boete. De boete is aangezegd, en nog niet opgelegd. Volgens de gemeente is het niet toegestaan om tenten te gebruiken als verlening van de sportschool.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -