RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraffen geëist tegen jonge Utrechtse straatdealers

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag onvoorwaardelijke celstraffen van een jaar en zes maanden geŽist tegen een 22-jarige en een 19-jarige man uit Utrecht. Ze worden ervan verdacht cocaÔne, heroÔne en hasj te hebben gedeald in de stad en in omringende gemeenten.

De twee mannen die vandaag terecht stonden, werden op 17 november aangehouden. Ze kwamen in beeld na onderzoek naar een telefoonnummer dat veelvuldig werd gebruikt voor het bestellen van harddrugs. Uit onder meer observaties, telefoontaps en getuigenverklaringen blijkt volgens het OM dat de twee vorig jaar maandenlang gebruikers hebben voorzien van hard- en softdrugs.

De zaak van vandaag komt voort uit een grote actie waarbij afgelopen november en december zestien veelal jonge verdachten van drugsdealen zijn opgepakt. Zes van hen werden op snelrechtzittingen al veroordeeld tot gevangenisstraffen tot tien maanden. Een verdachte werd vrijgesproken.

Deze zaken zijn onderdeel van een brede aanpak in Utrecht. Het doel is te voorkomen dat jongeren in de drugshandel terecht komen. Dit gebeurt samen met allerlei partijen - wijkbewoners, ondernemers, scholen, hulpverleners en jongerenwerk - door middel van bijvoorbeeld lesprojecten en opvoedcursussen. Ook worden jongeren geholpen om uit de drugshandel te komen.

Tijdens het onderzoek werden onder andere een auto, telefoons, dure kleding en contant geld in beslag genomen. De officier van justitie vroeg de rechtbank dit beslag niet terug te geven aan de verdachten. Beide verdachten zitten sinds hun aanhouding in voorarrest. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -