RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hartenstelende Coronaqueen neemt afscheid van 'haar' Amersfoort

1/2
AMERSFOORT - Nederland kent veel fantastische vrijwilligers. Zonder hen zou deze coronacrisis een stuk eentoniger zijn. En soms, soms staat er een vrijwilliger op die de harten steelt van een hele stad. Angelina is zo'n vrijwilliger.

Angelina is vrijwilligster bij Beytna, een ontmoetingscentrum in Amersfoort waar aandacht en zorg is voor ouderen van verschilende culturele achtergronden. Toen het ontmoetingscentrum dicht moest, besloten de vrijwilligers de wijken in te gaan. Met Angelina voorop! Nu is het tijd voor Angelina om afscheid te nemen van haar zo geliefde groep ouderen. Nieuwe uitdagingen roepen, maar het afscheid gaat met pijn in het hart.

Niet geruisloos voorbij laten gaan
"Normaal zouden we natuurijk een feestje voor haar bouwen", legt directrice Gul Dolap uit. "Waar een feestje is, is Angelina en stilletjes weg gaan is niks voor haar, maar we kunnen de ouderen nu niet op haar afscheid uitnodigen."

Op normale dagen ga ik van mijn bank via de keuken naar de IPad. Als er dan zo'n gangmaker als Angelina voor de deur staat is dat zó'n heerlijke afleiding."
Mevrouw Van Maanen, Amersfoort

En daarom trok Gul, gereden door verslaggever Margreet van Gils, in een karavaan door de stad. Mét een kroon en een sjerp, je bent coronaqueen of niet en in een opvallende auto ging ze van deur tot deur langs de ouderen die ze het afgelopen jaar zo geholpen heeft.

 Margreet en Angelina samen op stap in Amersfoort Margreet en Angelina samen op stap in Amersfoort | Foto: RTV Utrecht

Sommige ouderen zijn zichtbaar ontroerd als ze afscheid nemen: "Ze heeft weken voor ons gekookt, toen we dat echt niet zelf konden en het even niet meer zagen zitten. Dat zullen we nooit vergeten."

Margreet begeleidt Angelina op haar afscheidstour


Wat kunnen Utrechters voor elkaar betekenen in de coronacrisis? Met de actie Samen voor elkaar! besteedt RTV Utrecht aandacht aan initiatieven, acties en oplossingen voor alledaagse problemen die het gevolg zijn van de coronacrisis. Kijk hier voor die mooie verhalen.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -