Hartenstelende Coronaqueen neemt afscheid van 'haar' Amersfoort

Angelina wordt nu zelf in het zonnetje gezet
Angelina wordt nu zelf in het zonnetje gezet © RTV Utrecht
AMERSFOORT - Nederland kent veel fantastische vrijwilligers. Zonder hen zou deze coronacrisis een stuk eentoniger zijn. En soms, soms staat er een vrijwilliger op die de harten steelt van een hele stad. Angelina is zo'n vrijwilliger.
Angelina is vrijwilligster bij Beytna, een ontmoetingscentrum in Amersfoort waar aandacht en zorg is voor ouderen van verschilende culturele achtergronden. Toen het ontmoetingscentrum dicht moest, besloten de vrijwilligers de wijken in te gaan. Met Angelina voorop! Nu is het tijd voor Angelina om afscheid te nemen van haar zo geliefde groep ouderen. Nieuwe uitdagingen roepen, maar het afscheid gaat met pijn in het hart.

Niet geruisloos voorbij laten gaan

"Normaal zouden we natuurijk een feestje voor haar bouwen", legt directrice Gul Dolap uit. "Waar een feestje is, is Angelina en stilletjes weg gaan is niks voor haar, maar we kunnen de ouderen nu niet op haar afscheid uitnodigen."
Op normale dagen ga ik van mijn bank via de keuken naar de IPad. Als er dan zo'n gangmaker als Angelina voor de deur staat is dat zó'n heerlijke afleiding.
Mevrouw Van Maanen, Amersfoort
En daarom trok Gul, gereden door verslaggever Margreet van Gils, in een karavaan door de stad. Mét een kroon en een sjerp, je bent coronaqueen of niet en in een opvallende auto ging ze van deur tot deur langs de ouderen die ze het afgelopen jaar zo geholpen heeft.
Margreet en Angelina samen op stap in Amersfoort
Margreet en Angelina samen op stap in Amersfoort © RTV Utrecht
Sommige ouderen zijn zichtbaar ontroerd als ze afscheid nemen: "Ze heeft weken voor ons gekookt, toen we dat echt niet zelf konden en het even niet meer zagen zitten. Dat zullen we nooit vergeten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.