Reisbranche wil testen met proefvakantie

© Bas Teunissen
LEUSDEN - Na experimenten in het theater en het voetbalstadion, wil ook de reisbranche testen uitvoeren met een proefvakantie. Reisorganisaties zijn hierover in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Als de proef doorgaat, gaat de vakantie naar een resort waar alleen mensen komen die met het experiment meedoen.
Volgens directeur Frank Oostdam van de brancheorganisatie ANVR uit Leusden is het "de allereerste stap op weg naar een normale zomer." Hoeveel mensen op reis mogen en waar de reis precies naartoe gaat, is ook nog onderwerp van gesprek. Het zal volgens de ANVR zeker een vliegtuig vol zijn.
Volgens Oostdam kan een vakantie met een pakketreis gecontroleerder dan een vakantie waar je zelf een ticket en accommodatie boekt. "We gaan kijken of dit kan, zonder dat het bijdraagt aan de verspreiding van het coronavirus. Mensen worden getest voordat ze gaan en worden ook onderweg met sneltests gecontroleerd. Ze zitten in een resort waar ze ook niet vanaf mogen. Je moet het meer zien als een soort test, verpakt als een vakantie."
Het ministerie moet nog groen licht geven voor de proefreis, maar volgens Oostdam zijn ze "in goed overleg". Als het aan de reisbranche ligt zouden de eerste vliegtuigen al in april kunnen vertrekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.