RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Recordaantal zonnepanelen in provincie Utrecht: 'Ze worden steeds goedkoper'

PROVINCIE UTRECHT - Ruim 25.000 inwoners van de provincie Utrecht lieten afgelopen jaar zonnepanelen op het dak installeren. Dat is een record, meldt Stedin. Bij de netbeheerder staan nu 98.876 huishoudens met zonnepanelen geregistreerd.

"Zonnepanelen worden steeds goedkoper, zijn makkelijker te verkrijgen en een aantrekkelijke investering. Ongeveer 17 procent van alle huishoudens in de provincie wekt nu zijn eigen zonnestroom op", stelt technisch directeur David Peters van Stedin.

Volgens de netbeheerder leveren de zonnepanelen op de Utrechtse daken op het meest zonnige moment van de dag een vermogen van 338 megawatt. Op jaarbasis gaat het om ongeveer 275 miljoen kilowattuur aan groene stroom. "Dat is genoeg om jaarlijks het elektriciteitsverbruik van gemiddeld 100.000 huishoudens CO2-neutraal te maken", stelt Stedin.

De stad Utrecht heeft verreweg de meeste zonnepanelen van de provincie. Het aantal steeg van 14.178 in 2019 naar 19.277 afgelopen jaar. Na Utrecht zijn de meeste zonnepanelen te vinden in Amersfoort, De Ronde Venen, Houten en Veenendaal.

De cijfers per gemeente vind je hier.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -