RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Gouden handdruk van 1,1 miljoen voor topvrouw FrieslandCampina'

AMERSFOORT - Financieel directeur Jaska de Bakker van FrieslandCampina krijgt bij haar vertrek 1,1 miljoen euro, schrijft de Volkskrant. Het bedrag is veel hoger dan haar jaarsalaris bij het Amersfoorts zuivelconcern en voldoet niet aan de code van goed bedrijfsbestuur.

De gang van zaken is opmerkelijk omdat dinsdag, bij de presentatie van de jaarcijfers, bekend werd dat er voor de 17.000 leden-melkveehouders geen winstdeling is. Dat is voor het eerst sinds de fusie tussen Friesland Foods en Campina in 2008. Het nieuws leidde tot woede onder boeren.

Volgens het zuivelconcern is met de premie de contractuele verplichting aan de vertrekkende financieel directeur nagekomen. Het jaarverslag waarop de Volkskrant zich baseert staat inmiddels niet meer online.

De Bakker trad in januari 2017 in dienst bij FrieslandCampina als financieel directeur voor de Business Group Consumer Products Asia in Singapore. Een jaar later werd ze CFO en lid van de executive board, waarmee ze verhuisde naar het hoofdkantoor in Amersfoort. De Bakker verlaat de zuivelonderneming om zich toe te leggen op het vervullen van een aantal commissariaten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -