RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Krijg er tranen van in mijn ogen': Woerdenaren steken ondernemers een hart onder de riem

1/2
WOERDEN - 'Hou vol!' en 'Ik kom snel langs!' Dat staat te lezen op een van de vele tientallen gekleurde post-it's die her en der in de Woerdense winkelstraat te zien zijn. Geschreven door de inwoners van Woerden zelf, bedoeld als steun in de rug Ún als stil protest tegen de sluiting van winkels en horecaondernemingen. Het doet de ondernemers goed: "Het is echt hartverwarmend."

Conny Wesseling kijkt naar de vele gekleurde briefjes op de deur van haar ijssalon en leest er een aantal voor. "Liefde laat zich niet lockdownen, dat vind ik wel een hele leuke. Oh, en deze is ook leuk: Kijk elke dag naar iedere zonnestraal, hij is er echt, de zon." De vele berichten doen haar goed. "Elke keer als je weer een briefje op je deur vindt, lees je het en dan krijg je er een heel warm gevoel van. Ik ben blij dat de mensen de binnenstad nog weten te vinden. Als straks iedereen weer open mag, hebben we ze hard nodig."

Tekst gaat verder onder de video.

Overal in Woerden hangen lieve berichten.


Voor een kledingzaak even verderop staat Amerins van der Veen naar de post-it's op haar deur te kijken. Iemand heeft laten weten heel blij te zijn met een nieuwe jas en een ander hoopt snel weer langs te kunnen komen. "Je krijgt er echt heel veel motivatie van", vertelt ze. "Deze tijd is lastig en we proberen elke versoepeling te zien als een stap vooruit. We doen ons best en hopen dat we over een paar weken weer open mogen. Deze berichten voelen in elk geval als een hart onder de riem, dat voelt goed."

'Winkeliers lieten de schouders hangen'
Het initiatief voor de hartenwensen komt bij Patricia van Hall vandaan. Zelf runt ze ook een zaak in de binnenstad en heeft daardoor veel contact met andere winkeliers. Tijdens deze tweede lockdown zag ze de motivatie langzaam bij hen wegzakken. "Mensen lieten de schouders een beetje hangen", vertelt Van Hall. "Het duurt allemaal te lang, mensen verliezen energie. Dat is vervelend om te zien."

De winkeliers konden wel een oppepper gebruiken, besloot Van Hall. Ze ging met de ondernemersvereniging om tafel om een idee te bedenken. De actie moest een soort positief protest worden om aandacht te vragen voor de situatie van winkeliers. "Toen dachten we: post-it's, waarom niet?".

Op bijna elke deur lieve briefjes
De gekleurde velletjes en bijbehorende pennen liggen her en der door de stad verspreid. Ze hangen in de bomen, liggen op bankjes en sommige winkeliers delen ze intussen actief uit. De actie slaat aan. Wie door de binnenstad loopt, vindt op bijna elke deur een aantal briefjes met mooie leuzen. "Ik word er ook heel blij van als ik een nieuw briefje op mijn deur vindt", zegt Van Hall.

Ze nodigt iedereen uit om te komen plakken. De post-it's worden elke dag aangevuld tot alle ondernemers hun deuren weer mogen openen. "Er hangen er al heel wat, maar er kunnen er nog meer bij!", aldus Van Hall.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -