RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal demonstraties in Utrecht vorig jaar verder toegenomen

UTRECHT - Het aantal demonstraties in de stad Utrecht is vorig jaar toegenomen. In 2020 waren er in totaal 445 aangekondigde demonstraties in de stad, een ruime verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Dat meldt de gemeente Utrecht.

In 2019 werden 221 demonstraties aangekondigd, in 2018 waren dat er nog 150. In 2014 vonden er maar 71 geplande demonstraties plaats. Een duidelijke verklaring voor deze toename heeft de gemeente niet. Mogelijk speelt mee dat vorig jaar een paar keer werd gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. De centrale ligging en de goede bereikbaarheid van de stad Utrecht kunnen ook een rol spelen.

Van de 445 geregistreerde demonstraties in 2020 is er één inbegrepen die ongeveer 200 keer heeft plaatsgevonden. Om welke geregistreerde demonstratie het gaat is niet bekendgemaakt door de gemeente Utrecht.

Al enkele jaren is er een stijgende trend te zien. De gemeente Utrecht faciliteert die demonstraties samen met de politie en het Openbaar Ministerie. Organisatoren van een demonstratie moeten minimaal 24 uur van te voren hun actie indienen bij de gemeente.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -