RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht treedt harder op tegen illegale motorcrossers Haarrijnse Plas

UTRECHT - De politie treedt wel degelijk op tegen de motorcrossers die soms met wel vijftig man tegelijk crossen bij recreatiegebied De Haarrijnse Plas. Dat zegt loco-burgemeester Lot van Hooijdonk na vragen van Stadsbelang Utrecht. Die partij meldt dat er veel klachten zijn over het illegaal crossen.

Kenneth de Boer (Stadsbelang Utrecht): "Bewoners van Utrecht, maar ook van Maarssen ervaren wekelijks en met name in het weekend ernstige overlast van illegale wedstrijden en samenkomsten van mensen met tot wel 50 motoren en quads inclusief toeschouwers op het terrein bij de Haarrijnseplas."

Volgens Van Hooijdonk zijn er recent acht bekeuringen uitgedeeld op basis van de coronaregels, er waren samenkomsten van meer dan twee personen. Daarnaast zijn er verkeersborden geplaatst met een 'gesloten verklaring' en een parkeerverbod, dat maakt het mogelijk om ook op andere gronden te gaan bekeuren.

De wethouder en loco-burgemeester geeft aan dat het gebied vooralsnog niet afgesloten kan worden met hekken. Er loopt namelijk een noodweg voor de brandweer over het terrein om bij de A2-tunnel te komen. Van Hooijdonk denkt dat het illegale crossen deels zijn oorsprong vindt in het feit dat legale crossterreinen vanwege corona gesloten zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -