RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse raad ontstemd over ruzie sportpark Overvecht Noord

UTRECHT - Diverse partijen in de Utrechtse gemeenteraad zijn niet blij met de rechtszaak die voetbalvereniging EDO heeft aangespannen tegen de gemeente Utrecht. Vier partijen vinden dat de gemeente een rechtszaak had moeten voorkomen. De ruzie gaat over voetbalvelden die EDO moet afstaan aan een tijdelijk trainingscomplex voor FC Utrecht en aan hondenvereniging URV.

De club eiste vorige week bij de rechter dat de werkzaamheden aan het nieuwe trainingscomplex van FC Utrecht per direct worden stilgelegd. FC Utrecht wil tijdelijk naar Overvecht Noord, zodat het eigen trainingscomplex Zoudenbalch gerenoveerd kan worden. Daarnaast raakt EDO een veld kwijt aan een hondenvereniging. De club zegt acuut in de problemen te komen.

De problemen zijn al lang bekend, maar een oplossing is er nog niet. Bert van Steeg (CDA): "Dit proces loopt al meer dan een jaar." De fracties van CDA, PvdA, Student & Starter en VVD zijn zeer teleurgesteld over de gang van zaken en het feit dat er nog steeds geen zicht is op een door alle partijen gedragen oplossing. De partijen zeggen dat de problemen te voorzien waren en willen dat wethouder Van Ooijen (ChristenUnie) de zaak oplost. Volgens de VVD zijn er bijvoorbeeld te weinig sportvelden in de stad.

Volgens Van Ooijen heeft EDO met haar rechtsgang gebruik gemaakt van haar wettelijke rechten. "En dat respecteren wij." Hij zegt dat er door de gemeente een procesmanager is aangesteld. "Het kost alleen tijd om tot een goed plan te komen", zo beweert de wethouder. Volgens de wethouder is FC Utrecht begonnen met het aanleggen van velden, maar daarvoor is geen vergunning nodig.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -