Kort nieuws: Economische crisis raakt NS

REGIO - De NS heeft last van de economische crisis. Het spoorbedrijf merkt dat bij het reizigersvervoer, de activiteiten op de stations en bij de bouwactiviteiten. De NS zag de winst in de eerste helft van dit jaar dalen naar 100 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar maakte het bedrijf nog 166 miljoen euro winst.
* Een tikspel op internet moet meer bezoekers naar bepaalde websites trekken. Het idee komt het detacheringsbureau SalesProfs in Bilthoven. Ondanks de stijgende werkloosheid worden vacaturesites steeds minder bezocht. Door een soort digitaal tikkertje, Twikkertje, moet dat veranderen. Op Twitter wordt een vacature geplaatst en die moet dan vervolgens door de volgers van de nieuwe site Twikkertje.nl doorgestuurd worden naar anderen.
* In Amersfoort is een vrouw op een scootmobiel gewond geraakt bij een aanrijding met een bus. De 71-jarige vrouw stak woensdag bij Station Amersfoort over op het zebrapad. De chauffeur dacht dat hij nog net voorlangs kon rijden, maar de vrouw botste tegen de zijkant van de bus aan. Ze viel en is met pijn aan haar ribben, elleboog en benen naar een ziekenhuis vervoerd.
* Investeerder SHV in Utrecht wil de handelsonderneming Eriks van de beurs halen. Eerder had het al een bod gedaan op Eriks. SHV heeft nu ruim 97 procent van de aandelen in handen. De investeerder wil de beursnotering van Eriks zo snel mogelijk beëindigen.
* Het aantal woninginbraken in het zuiden van Amersfoort is de afgelopen week sterk gestegen. Twee verdachten zijn daar vermoedelijk voor verantwoordelijk. Vanaf 24 juli zijn er 11 inbraken of pogingen tot inbraak geweest in het Bergkwartier en Leusderkwartier. Daarbij zijn vaak ramen ingeslagen aan de achterkant van de woningen. De inbraken gebeurden met name 's middags en 's avonds. De politie heeft de daders nog niet gepakt, maar heeft wel een signalement.
* Een winkeldief heeft zich in Amersfoort behoorlijk verzet tegen zijn aanhouding. Nadat hij woensdag was weggerend uit een winkel aan de Sint Jorisstraat, werd de 36-jarige man gepakt door de politie. Tijdens zijn aanhouding gaf hij een agent een kopstoot en een trap tegen zijn borst. De man zit in de cel.
* De politie in de regio waarschuwt voor dieven die geld aftroggelen met een wisseltruc. Zo was pas een bejaarde vrouw in Vinkeveen het slachtoffer van gewiekste dieven. De 86-jarige vrouw werd bij haar woning aan de Herenweg aangesproken door twee mensen die in gebrekkig Nederlands vroegen om kleingeld. De vrouw trok haar portemonnee en terwijl ze naar muntjes zocht, werden er ongemerkt biljetten uit haar portemonnee gepakt.

Nieuwsblok U vandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.