Maya maakt nummer over hoe de wereld verandert door de coronacrisis

VEENENDAAL - Maya Willemse brengt vandaag een single "Blackbird" uit inclusief videoclip. Het nummer gaat over de veranderende wereld door de coronacrisis. De videoclip is gemaakt in samenwerking met haar moeder. Toen Maya het nummer de eerste keer speelde voor haar moeder, Joyce Willemse, kwamen ze er namelijk achter dat ze allebei met het zelfde onderwerp bezig waren, maar in een andere kunstuiting.
Maya schreef het nummer tijdens de eerste lockdown, terwijl ze op haar balkon zat. Een merel vergezelde haar en zong met haar mee. "Het was heel grappig, want elke keer als ik stopte met spelen, stopte de merel ook. Dus zo komt het nummer aan zijn naam," vertelt Maya.
Maya maakt de videoclip samen met haar moeder
Maya's moeder, Joyce Willemse, is beeldend kunstenares. Zij was op dat moment bezig met een 'kunstinstallatie' die te maken had met de transformatie in de wereld. "Eigenlijk dachten we meteen aan een samenwerking, om zo verschillende kunstdisciplines met elkaar te verbinden," legt Maya uit.
Ze kwamen op het idee om een videoclip bij het nummer te maken, waarin ook de kunstinstallatie van Joyce een prominente rol heeft. Het filmen en de montage deden ze volledig samen.
Het nummer is bedoeld om mensen een hart onder de riem te steken in deze coronatijd. Toch wil ze met het nummer ook mensen aansturen om in actie te komen. "Je kan in zo'n crisis natuurlijk bij de pakken neergaan zitten en denken 'goh ik ga de hele dag Netflixen', maar ik zag juist ook een heleboel mensen die ondernemend werden en het beste van de crisis wilden maken. Dus ik hoop dat dit nummer daarbij helpt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.