RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw actie tegen sluiproute in Soest: boer plaatst wegblokkades

SOEST - Op een weg in het buitengebied van Soest zijn grote bakken neergezet om de weg te blokkeren. Het is een actie van een bewoner, boer Wytze Nauta. Hij maakt zich boos over mensen die het landweggetje illegaal gebruiken als sluiproute. "Ik hoop dat ze zo vaart minderen", zegt Nauta.

De A.P. Hilhorstweg is officieel gesloten voor gemotoriseerd verkeer, alleen bestemmingsverkeer mag er komen. Toch ziet Nauta vanaf zijn biologische pluimveebedrijf de hele dag door auto's voorbij komen, die volgens hem de weg ook nog eens als een racebaan gebruiken.

Lees ook: Actie tegen sluiproute in Soest na doodrijden Katy: 'Nu is het nog een kat, straks een mens'

Twee weken geleden was de maat voor hem vol nadat zijn kat Katy werd doodgereden. Uit protest zette hij een emmer op de weg met daarin zijn dode kat en daarnaast een groot bord waarop stond: 'Bedankt voor het doodrijden van m'n Katy'. Vorig weekend liep de onenigheid met weggebruikers verder op: er verdween een verkeersbord waarop staat aangegeven dat auto's niet op dat deel van de Hilhorstweg mogen komen. Onbekenden waren het kennelijk niet eens met de actie van Nauta die de weg veiliger wil maken.

Gistermiddag plaatste hij daarom twee grote bakken op de weg. Die moeten de automobilisten dwingen om af te remmen. "Dat hielp wel", zegt Nauta. Maar lang duurde dat niet: gisteravond lagen de kisten ineens in de sloot. Zelfs de stenen die erin zaten om de bakken te verzwaren, waren er uitgehaald.

Nauta heeft ze inmiddels uit de sloot gehaald en weer op de weg gezegd. Hij hoopt dat mensen zich realiseren dat de weg niet gemaakt is om hard te rijden. Want recent was het zijn kat, maar Nauta vreest dat het een volgende keer een mens is.

Lees ook: Verkeersbord weg: Soest ruziet over AP Hilhorstweg

Het liefst ziet de boer dat de gemeente actie onderneemt. Bijvoorbeeld door de weg aan te passen, zodat het verkeer automatisch de bocht om gaat, en niet deze weg inrijdt. Ook verkeersdrempels zouden volgens hem een oplossing zijn.

Volgens Nauta krijgt hij ondanks meerdere pogingen geen gehoor bij de gemeente. Hij hoopt dat zijn actie van dit weekend ervoor zorgt dat er een gesprek komt met alle betrokkenen zodat er een oplossing gezocht kan worden voor de weg.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -