RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse Poutsma sluit WK shorttrack af met vierde plek, goud bij aflossing

UTRECHT - Selma Poutsma (21) uit Utrecht is bij de WK shorttrack vierde geworden. Na de 500 meter, 1000 meter, 1500 meter, 3000 meter en de aflossing ging landgenote Suzanne Schulting met het maximale aantal van zes gouden medailles naar huis. Poutsma keerde met drie medailles huiswaarts.

Poutsma stond voordat het laatste onderdeel, de 3000 meter, van start ging vierde in het allround klassement. In de zonet genoemde Superfinale werd de Utrechtse derde en daarmee leek ze genoeg punten te hebben verzameld om het brons in het allround klassement te pakken. Niets bleek minder waar. De Italiaanse Arianna Fontana werd weliswaar vijfde maar had bij een tussensprint genoeg punten om de derde plek veilig te stellen.

Goud bij aflossing
Als toetje stond in Dordrecht de aflossing op het programma. Samen met Schulting, Velzeboer en Van Kerkhof kwam Poutsma ten tonele. De Oranjeploeg was oppermachtig en veroverde het goud. Frankrijk werd tweede en Italië derde. Nog nooit wonnen de Nederlandse vrouwen op het WK een gouden medaille op de aflossing.

Poutsma veroverde zaterdag op de 500 meter het brons, bij de 1500 meter kwam ze in de finale ten val en bij de 1000 meter werd ze vierde. Met het brons van de Superfinale en het goud op de aflossing sluit Poutsma haar debuut op het WK met drie medailles af.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -